CHRO Webinar: Hoe maak je medewerkers klaar voor de post-corona arbeidsmarkt?

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden: bereiden we onze medewerkers wel voldoende voor op de arbeidsmarkt van de toekomst? En zo nee: hoe zorgen we daar dan wél voor?

De arbeidsmarkt verandert pijlsnel. Vaardigheden en ervaringen uit het verleden zijn geen garanties meer voor de toekomst. Dat maakt de vraag urgent welke vaardigheden in de organisatie aanwezig zijn en welke in de toekomst nodig zijn en moeten worden ontwikkeld. En in het verlengde daarvan: zijn ook de medewerkers voldoende klaar voor de arbeidsmarkt van morgen? Is (sneller) ingrijpen noodzakelijk om medewerkers meer met de neus op de feiten te duwen en tot actie te dwingen? 

Leercultuur opbouwen 

Het in kaart brengen van aanwezige en benodigde toekomstige vaardigheden in de organisatie is een complexe exercitie waar veel organisaties op eigen kracht niet toe in staat zijn. Elke organisatie moet een leercultuur opbouwen met de organisatiedoelstellingen voor ogen en niet alleen als mooie arbeidsvoorwaarde; het moet voor beide partijen zinvol zijn. 

Voorop staat dat het HR-beleid voor re-kwalificatie in het verlengde moet liggen van de bedrijfsstrategie (en vice versa). Daarbij zal ook de pandemie de komende tijd met haar grote impact bepalen wat organisaties straks staat te doen. 

In dit door Cornerstone mogelijk gemaakte webinar deelt Cindy Canoot haar ervaringen met de ontwikkeling en implementatie van L&D-trajecten bij de Belgische verzekeraar Ageas (wereldwijd 45.000 medewerkers). Moderator Kevin Mottard zal hierover tijdens het webinar met haar in gesprek gaan.

Programma

11.00 uur Opening
11.45 uur Afsluiting

Sprekers

Cindy Canoot
Cindy Canoot was als HR Manager verantwoordelijk voor L&D bij de Belgische verzekeraar Ageas (wereldwijd 45.000 medewerkers) en heeft veel ervaring met het implementeren van L&D trajecten, hiervoor heeft ze bij  Ageas gebruik gemaakt van Cornerstone. 

Hoe heeft Cindy dit aangepakt bij Ageas? Het begint met de bewustwording van twee actuele trends: de nodige vaardigheden veranderen snel EN de schaarste op de arbeidsmarkt is een constante. De L&D-aanpak is vervolgens onderbouwd met gegevens van de organisatie zelf en met macro-economische gegevens (onder meer abeidsmarktdata). Als heeft onder meer geresulteerd in de Ageas Academie, met als missie het aanbieden van trainingen gericht op de belangrijkste ontbrekende vaardigheden om de strategie van het bedrijf te realiseren.

 

Jim Kleijnen, Regional Sales Manager bij Cornerstone

Aanmelden voor het CHRO Webinar 2 december