Hygiënisch hulpmiddel om deuren te openen

OPHENR is een sleutelhanger om vervuilde oppervlakken te vermijden.

Komende maanden verruilen veel Nederlanders langzaam maar zeker hun thuiswerksituaties voor hun vaste werkplek op kantoor, maar met de komst van COVID-19 zijn onze ideeën over hygiëne veranderd. Het geven van handen is voorlopig geen optie, en het houden van anderhalve meter afstand lukt ook wel, maar hoe zit het met de deurklinken, liftknopjes en koffiezetapparaten waar we allemaal mee in contact komen?

Een veilige en schone werkplek is van essentieel belang als meer mensen terugkeren naar kantoor. Gezien het coronavirus tot 72 uur in leven kan blijven op oppervlakken zoals toetsenborden en bureaus, implementeren veel bedrijven nieuwe maatregelen volgens de richtlijnen van World Health Organisation en het RIVM. De veelgebruikte contactpunten krijgen vaker een grondige schoonmaakbeurt. Maar als desondanks besmette oppervlakken worden aangeraakt door werknemers of klanten krijgt het virus alsnog de kans zich te verspreiden.

Door de contactpunten op kantoor aan te pakken minimaliseer je blootstelling en daarmee het risico op besmettingsgevaar voor werknemers. Een hulpmiddel als OPHENR biedt hierbij uitkomst: met deze handzame tool vermijd je fysiek contact bij het openen van deuren, bedienen van touchscreens en het indrukken van knoppen, waardoor je verspreiding tegengaat. Het effectieve ontwerp is met één hand te bedienen en gemaakt van 100% van nature antimicrobieel koper, een materiaal met een virus- en bacteriedodende werking.

OPHENR is een handzame sleutelhanger die het mogelijk maakt om fysiek contact met vervuilde oppervlakken te vermijden, en wordt in Nederland geproduceerd van 100% antimicrobieel koper. Door lokaal grote aantallen te produceren is OPHENR per direct wereldwijd leverbaar voor een eerlijke prijs.

Deeltjes van het coronavirus kunnen onder ideale omstandigheden tot 72 uur overleven op plastic en roestvrij staal. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Op oppervlakken als karton (24 uur) en koper (4 uur) overleven virusdeeltjes korter. Overleven betekent dat het virus in staat is zich in cellen te vermenigvuldigen. Het in The New England Journal of Medicine gepubliceerde onderzoek bevestigt wat het RIVM al eerder meldde: namelijk dat het virus afhankelijk van het materiaal en de omstandigheden enkele uren tot dagen kan overleven buiten het lichaam.