Contact

Klantenservice

Heeft u een vraag over uw lidmaatschap, wijzigingen, bezorging van het CHRO magazine of wilt u opzeggen? Neem dan contact op met onze klantenservice: [email protected] of bel ons op +31 20 899 0963


CHRO Community

Anna-Bo Bouwens

CHRO Community Manager
+31 (0)6 4682 6681
[email protected]

 

Kan ik u van dienst zijn met een toelichting of advies over alle mogelijkheden? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor u.


CHRO redactie

Toine Al

Hoofdredacteur CHRO
+31 (0)6 558 415 30
[email protected]

 

Toine Al is hoofdredacteur van CHRO.nl en publiceert sinds 2001 over HRM. Van 2001 tot en met 2006 was hij hoofdredacteur van HR-vakblad IntermediairPW, schreef onder meer voor het economiekatern van De Volkskrant en diverse vakbladen, en publiceerde boeken over HR-thema’s, waarvan de meest recente: HR-analytics, waarde creëren met datagedreven HR-beleid (Engelse vertaling: 2019) Toine Al studeerde rechten en communicatiewetenschappen.


Freelance medewerkers

Ester Schop

Freelance journalist en tekstschrijver

06-15588620

[email protected]

Ester Schop is freelance journalist en tekstschrijver. Met haar eigen bedrijf Lees’t verzorgt ze artikelen, blogs, klantcases, interviews, whitepapers en content voor social media en websites voor diverse klanten. Daarnaast is zij eindredactrice en treedt zij op als ghostwriter. Het merendeel van haar klanten is actief in de ICT, aangezien Ester een uitgebreid netwerk opbouwde in die branche als journalist toen zij jarenlang onderdeel uitmaakte van de redactie van Automatisering Gids en AG Connect. Maar zij heeft ook klanten in de marketing- en communicatiesector, de bouw, het onderwijs, de uitgeverij en de gemeentewereld.


Henk Vlaming

Henk Vlaming is schrijver, trainer en redacteur, gespecialiseerd in financiën en HR. Daarnaast is hij boekschrijver, die doorbrak met ‘Het Ontslagcircus’. Hij begeleidt andere schrijvers bij het voltooien van hun boeken en recenseert thrillers.

 


Jan Bletz

Journalist

www.janbletz.nl
06-53213324
[email protected]

Jan Bletz is journalist. Hij schrijft vooral over HR, financiën en ICT, onder andere voor De Jurist, MT/Sprout en de uitgaven van Alex van Groningen/Sijthoff Media. Hij was hoofdredacteur van CFO magazine, eYe, Respons!, SecondSight en AccountantWeek.


Di-Lan Sun

Di-Lan Sun is sinds 1996 actief als freelance redacteur/journalist bij o.a. ANP, Sijthoff Media, NKL Nederland en Cashcow/The Asset. Daarnaast heeft hij samen met zijn partner een eigen communicatiebureau.
Als radiopresentator was hij in de jaren negentig te horen bij Talk Radio 1395 AM. Zijn passie voor radio, muziek en audio zet hij nu in bij het maken van podcasts.


Irene Schoemakers

Irene Schoemakers is arbeids- en organisatiepsycholoog (veranderkundige) en sinds 1990 werkzaam als freelance tekstschrijver en contentmaker op het gebied van mens en organisatie. Ze doet dit voor onder andere kranten, vaktijdschriften en boeken, maar ook voor publicaties van bedrijven. HR, leiderschap, economie, arbeidsmarkt en technologie, waaronder cybersecurity, vormen de belangrijkste aandachtsgebieden.

www.ireneschoemakers.nl


Christiaan Drost

Christiaan Drost is zelfstandig grafisch vormgever van diverse off- en online media waaronder het CHRO magazine. Hij heeft een studie afgerond aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

06 39614849

christiaandrost.nl


Hans Veltmeijer

Hans Veltmeijer is afgestudeerd als cultureel antropoloog en sinds het jaar 2000 freelance journalist voor diverse tijdschriften, vakbladen en kranten. Hij schrijft tegenwoordig vooral over HR (voor HR Praktijk en CHRO) en franchise en daarnaast voor nieuwsbladen in Baarn, Soest en Bunschoten. Ook  werkt hij al jaren mee aan artikelen en whitepapers over HR voor bedrijven. Hans doet ook eindredactie voor verschillende opdrachtgevers. In onder meer Reformatorisch Dagblad, HP/de Tijd, Metro en La Chispa heeft hij verhalen over Brazilië gepubliceerd en in 2015 kwam zijn boek over dat land uit: Echo’s uit Rio de Janeiro.

0654258317

www.hansveltmeijer.nl

___________________________________________________________________

Bloggers en columnisten

Anne Jaakke

Anne Jaakke was de afgelopen 5-6 jaar als CHRO bij Hunkemöller International B.V. verantwoordelijk voor de HR-strategie in alle 16 landen waar Hunkemöller actief was. In 2020 startte ze haar eigen bedrijf #Fantistics. Onder het motto "Van boardroom tot startup" deelt zij haar ervaringen als ondernemer met de CHRO-community.

www.annejaakke.com 


Willemijn Jansma

Arbeidsrecht advocaat

[email protected]

+31 (0)6 21 25 13 52

https://www.hvglaw.nl/employees/willemijn-jansma-2/

Willemijn Jansma is arbeidsrecht advocaat en sinds 2021 werkzaam bij HVG Law LLP. Willemijn adviseert Nederlandse en internationale ondernemingen met betrekking tot alle belangrijke aspecten van het arbeidsrecht, waaronder het individueel- en collectief ontslagrecht, arbeidsongeschiktheid en re-integratie, medezeggenschap en overgang van onderneming. In dit kader is zij eveneens regelmatig betrokken bij herstructureringen, reorganisaties, fusies en overnames.


Marcus Draaisma

Marcus Draaisma is gespecialiseerd in onderzoek naar fraude en geschillen over overtreding van concurrentiebeding, relatiebeding en geheimhoudingsbeding. Hij heeft veel ervaring met bewijsvergaring en bewijsbeslag. Naast het arbeidsrecht is Marcus ook gespecialiseerd in maatschapsrecht, in onder andere de gezondheidszorg. Marcus is sinds 1991 advocaat en is een van de oprichters van Palthe Oberman advocaten. Hij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Exeter (GB). 

https://paltheoberman.nl/medewerkers/11/marcus-draaisma


Karin Sanders

Professor HRM en Organisatiepsychologie

www.unsw.edu.au/staff/karin-sanders

[email protected]

Karin Sanders is professor HRM en Organisatiepsychologie aan de University of New South Wales (UNSW) Business School, in Sydney, Australië. Daarnaast is ze als ‘director of the doctoral program’ verantwoordelijk voor de (opleiding van) PhDs binnen de business school (ongeveer 140 PhDs). Ze werkt samen met veel bedrijven voor het doen van onderzoek en is mededirecteur van het onderzoekscentrum Hybryd Work Leadership waarin bedrijven worden geadviseerd over hun ‘back-to-office’ strategie.  


Dr. Maarten Renkema

Universitair Docent

“Dr. Maarten Renkema is Universitair Docent aan de Universiteit Twente op het gebied van Human Resource Management, Technologie & Innovatie. Hij heeft twee Master opleidingen voltooid: Business Administration (UT) en Innovation Management & Entrepreneurship (TU Berlin). Zijn proefschrift (cum laude) ging over hoe innovatief HRM een bijdrage kan leveren aan medewerker-gedreven innovatie. In zijn onderzoek focust Maarten zich op de intersectie tussen HRM, technologie en innovatie, waarbij hij twee hoofdthema’s bestudeert: (1) medewerker-gedreven innovatie en (2) het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Hij geeft voornamelijk les aan studenten bedrijfskunde en gezondheidswetenschappen.”


Jancees van Westering/Jece

Coach, blogger, beeldend kunstenaar

linkedin.com/in/janceesvanwestering/

[email protected]

0031652332479

Jancees van Westering combineerde een rechtenstudie met de tekenacademie, werkte in de gezondheidszorg, reclame en entertainmentindustrie. Hij publiceerde cartoons in NRC-Handelsblad en exposeerde vrij werk in binnen en buitenland. Hij woont en werkt in Amsterdam en aan de Côte d’Azur.

Na jaren van interviews met topondernemers maakte Jancees de switch naar coaching. Elk proces van coaching werd ‘bekroond’ met een prent die de essentie weergeeft van je ambitie. Zijn huidige aanbod komt hieruit voort: een traject gericht op de creatie van je PurposePortret: een krachtig, visueel hulpmiddel bij het realiseren -en doorzetten- van de door jou gewenste persoonlijke ontwikkeling.


Irma Doze

specialist in datagedreven HR

[email protected]

06-43093218

www.analitiqs.com

‘Turning data into profit’, is zowel de persoonlijk passie van Irma Doze, als de missie van AnalitiQs. Met een achtergrond in alle vormen van intelligence: marktonderzoek, (predictive) analytics en reporting, helpt Irma bedrijven die meer willen halen uit de ‘people’ data die ze in HR systemen, via onderzoek, online én offline verzamelen. In deze data die liggen nieuwe inzichten en kansen verborgen waarmee bedrijven duurzaam hun medewerkerstevredenheid én hun bottom-line resultaten kunnen verbeteren. De aanpak van Irma in projecten én trainingen wordt gekenmerkt door passie en resultaat. De combinatie van strategisch denken en hands-on uitvoering is haar favoriete manier van werken. 


Ruurd Baane

Strategisch organisatieadviseur 

[email protected] 

+31646612635

Ruurd Baane is strategisch organisatieadviseur en oprichter van Bright & Company | People Strategy. Hij wordt regelmatig gevraagd als spreker op conferenties en seminars en is als docent Strategisch HRM verbonden aan de Universiteit Utrecht. Als vakfreak publiceert hij vakgerichte boeken, papers en columns in gerenommeerde vakliteratuur. Ruurd is initiatiefnemer van de Human Capital Incubator, een actiegericht innovatienetwerk waarin samen met vernieuwingsgezinde vakgenoten en wetenschappers actuele human capital-vraagstukken worden ontrafeld om te komen tot verfrissende inzichten en oplossingen. Voor hij aan wieg stond van Bright & Company, werkte Ruurd voor KPMG Consulting en studeerde hij bedrijfskunde en politicologie.


Petra Willems

Advocaat

[email protected] 

www.lwyrs.nl

Petra Willems is sinds 1995 werkzaam als advocaat en heeft ruime ervaring in een brede, internationale arbeidsrechtpraktijk. Cliënten omschrijven haar als pragmatisch, scherp, creatief, to-the-point, met een gezonde dosis realiteitszin ten aanzien van mogelijke uitkomsten. Haar kennis zet zij in voor werkgevers en werknemers (veelal executives en hoger management). Doel is om een probleem op te lossen en voor de cliënt het optimale resultaat te bereiken. Naast haar werkzaamheden als advocaat, is zij actief als docent voor verschillende opleidingsinstituten voor advocaten. Daarnaast publiceert zij regelmatig in toonaangevende arbeidsrechtelijke tijdschriften. 


Sascha Becker

Als client Services director bij PROOF inspireert Sascha Becker A-merken in binnen- en buitenland om succesvol en gestructureerd invulling te geven aan de hele employee journey.

 


Joost van Ladesteijn

Partner / Advocaat

www.vertexlegal.nl

[email protected]
06-34342767

Joost is founding partner van Vertex Legal B.V. en voorziet hoofdzakelijk bestuurders en commissarissen van advies op cultureel, strategisch en juridisch vlak. Joost heeft honderden publicaties op zijn naam staan op alle facetten van het arbeidsrecht en was eerder verbonden als partner/advocaat aan EY Law en advocaat bij BakerMcKenzie. Joost is vooral trotse vader van dochters Juliëtte en Olivia.


Vivian Acquah

Inclusive Workplace Wellness Advocate

www.vivalavive.com

[email protected]

Vivian Acquah adviseert managers hoe ze hun teamleden op een duurzame manier betrokken, energiek en veilig kunnen houden. Vivian maakt Workplace Wellness i.c.m. D&I toegankelijk voor iedereen. Zij geeft mensen de juiste tools om inclusieve veranderingen op het juiste moment te omarmen. Vivian moedigt mensen aan om bewust te denken en inspireert hen om in actie te komen.


Maarten van Beek

HR-directeur ING Benelux

Maarten van Beek schrijft regelmatig op persoonlijke titel columns voor CHRO Magazine en CHRO.nl. En geeft op zijn eigen wijze zijn visie op leiding geven aan mensen in tijden van globalisering, neoliberale economie en digitalisering.


Mischa Selis

Psychiater voor het vrouwenbrein - praktijk voor Positieve Psychiatrie

Mischa Selis schrijft regelmatig op persoonlijke titel columns voor CHRO Magazine en CHRO.nl. Een psychiater die op haar eigen wijze haar visie geeft op leiding geven aan mensen in tijden van globalisering, neoliberale economie en digitalisering.


Rik-Jan Modderkolk

[email protected]  

www.x-fit.org   

06-55818480

Ik ben meer dan 25 jaar actief in het domein van inzetbaarheid en gezondheid van werknemers. Ik lever mijn strategische bijdrage aan de creatie en implementatie van integraal inzetbaarheidsbeleid. De primaire doelstelling bij bedrijven is het optimaliseren van de inzetbaarheid van de medewerkers waarbij de continuïteit (productiviteit, hoge retentie, laag verloop) van de onderneming wordt geborgd. Fitte mensen maken je bedrijf! Ik heb meer dan 12 jaar ervaring in het werken in een corporate omgeving en heb daarbij significante verbetering in inzetbaarheid van medewerkers bereikt. Mijn kracht is verbinding maken met interne en externe stakeholders waarbij ik de doelen van de directie kan doorvertalen naar acties op de werkvloer.


Astrid Zuidinga

Mr. Astrid Zuidinga is advocaat arbeidsrecht bij AWVN-advocaten, het eigen gespecialiseerde advocatenkantoor van AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland) [email protected]

 


CHRO Adviesraad

Hein Knaapen

Hein Knaapen is een zeer ervaren bestuurder. Van 2012 tot 2019 was hij Chief HR Officer bij ING Groep waar hij leidinggaf aan 1.100 fulltime professionals in 45 landen. Daarvoor was hij Group HR Director bij KPN en vervulde hij diverse managementfuncties bij Unilever. Op dit moment is Hein Knaapen lid van de Raad van Commissarissen van Coca-Cola Enterprises Europe, member of the supervisory board van Wehkamp en Managing Partner, Europe van CEO.works. 


Sander Nieuwenhuizen

“Ik begon mijn HR-loopbaan in 1988 in Frankrijk bij een heel professionele organisatie: General Electric. Die heeft natuurlijk op HR-gebied allemaal benchmarks neergezet die door veel anderen gekopieerd zijn. Daarna heb ik rollen gehad in Engeland, Nederland en weer in Frankrijk, om vervolgens voor Allied Signal naar Amerika te gaan. In ’99 kwam we terug naar Europa; in Frankrijk werkte ik bij Lafarge, wereldwijd de grootste cementfabrikant, en in 2007 terug naar Nederland, voor Shell als VP HR. Sinds 2015 bij Deloitte.”


Kees Blokland

Kees Blokland is oud-directeur HR bij Vendex, Hoogovens, Hoechst en NS. Hij is betrokken bij de Code Verantwoordelijk Marktgedrag, Goede Doelen Nederland, Conferentieoord-Hotel Mennorode en hij is coach, mediator en dichter.

 


Arjen Kuijper

Directeur HR Arjen Kuijper. Arjen Kuijper is sinds januari 2018 directeur HR bij Trigion. Hij heeft ruime ervaring als HR professional. Zo was hij manager HR bij diverse Philips onderdelen, coach en interim HR manager, met daarbij altijd bijzondere aandacht voor het verbeteren van bedrijfsresultaten door effectieve samenwerking, cultuur en medewerkers- en organisatie ontwikkeling.


Inca van Uuden

Inca van Uuden startte in september 2019 als Directeur HR bij Essent en is sinds 1 oktober 2020 lid van het Executive Committee. Zij ‘leerde het vak’ naar eigen zeggen toen zij 25 jaar geleden als 28-jarige HR-Director werd van PWC-consulting. Er volgden functies als Compensation & Benefits Director bij SNS Reaal, directeur van haar eigen bureau Higher & Company en Directeur HR, Marketing & Communicatie bij NautaDutilh. In haar tijd als consultant schreef zij vier boeken over onder andere leiderschap en HR. Inca van Uuden studeerde Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en volgde een specialisatie leiderschapsontwikkeling aan de Ashridge Business School in Hult, GB.  


Gerard Penning

Chief Human Resources Officer

Gerard Penning is sinds augustus 2020 Chief Human Resources Officer en lid van het Executive Committee (het dagelijks bestuur) van ABN AMRO. Penning werkte jarenlang in Londen bij Shell, waar hij tussen 2013 en 2020 de functie bekleedde van Executive Vice President van HR Downstream. Hij begon in 1994 als HR-manager Retail bij Shell. 

Behalve CHRO van ABN AMRO is Penning ook bestuurder van Sustainable Energy for All (SEforALL), een internationale organisatie die het gebruik van duurzame energie wil bevorderen. Sinds januari 2021 is hij lid van de Raad van Commissarissen van netwerkbedrijf Alliander. Penning studeerde Rechten in Leiden. 


Gemmie Hermens

De afgestudeerde arbeidsjurist heeft een ruime en gevarieerde ervaring in verschillende beleidsfuncties en leidinggevende HR-functies. Ook vervult zij toezichthoudende rollen als lid van de raad van toezicht van publieke omroep BNNVARA en het pensioenfonds Volopensioen.

 


Elly Ploumen

Elly Ploumen is Groepsdirecteur HR bij Achmea waar zij in augustus 2011 in dienst trad als Director HR Development. Eerder was Elly Ploumen onder meer werkzaam bij KPN als Hoofd Management Development en bij XS4ALL als Manager HR. Zij was daarnaast lid van onder meer de Adviesraad Faculteit Economie en Bedrijfskunde MSc HRM, is voorzitter van de HR-groep van Eurapco en voorzitter van de Commissie Onderwijs en Arbeidsmarkt van het Verbond van Verzekeraars. Elly studeerde onder meer psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde een master in business telecommunicatie aan de Technische Universiteit Delft.


Hilde Garssen

Hilde Garssen is sinds november 2019 CHRO en lid van de raad van bestuur van KPN. Daarvoor was zij werkzaam bij ABN Amro, onder meer als CHRO, Senior Managing Director Business Services, Managing Director Change, Integration and Management Group Coordination & Reward en in uiteenlopende HR-functies. Hilde begon haar loopbaan bij ABN Amro in 1998 als managementtrainee corporate staff. Momenteel vervult zij als nevenfuncties het lidmaatschap van de raad van commissarissen bij TBI Holdings en van de Raad van Toezicht van het KWF-kankerfonds.