Contact

Klantenservice

Heeft u een vraag over uw lidmaatschap, wijzigingen, bezorging van het CHRO magazine of wilt u opzeggen? Neem dan contact op met onze klantenservice: klantenservice@chro.nl of bel ons op +31 20 899 0963

CHRO Community
HR-leider, pak je rol voor People, Planet en Profit: deze gaat verder dan ESG-doelen vertalen in HR-beleid
Anna-Bo Bouwens
Community Manager
+31 (0)646826681
Kan ik u van dienst zijn met een toelichting of advies over alle mogelijkheden? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor u.
CHRO redactie
Beste Elon, het zijn geen tijden voor heilige huisjes - hybride werken waait niet over
Toine Al
Hoofdredacteur CHRO
+31 (0)655841530
Toine Al is hoofdredacteur van CHRO.nl en CHRO Magazine en publiceert sinds 2001 over HRM. Eerder was hij hoofdredacteur van HR-vakblad IntermediairPW, schreef onder meer voor De Volkskrant en diverse HR-vakbladen, en publiceerde boeken over HR-thema’s, waaronder "HR-analytics, waarde creëren met datagedreven HR-beleid".
Freelance medewerkers
Ester Schop
Freelance journalist en tekstschrijver
+31 (0)615588620
Ester Schop is freelance journalist en tekstschrijver. Met haar eigen bedrijf Lees’t verzorgt ze artikelen, blogs, klantcases, interviews, whitepapers en content voor social media en websites voor diverse klanten. Daarnaast is zij eindredactrice en treedt zij op als ghostwriter. Het merendeel van haar klanten is actief in de ICT, aangezien Ester een uitgebreid netwerk opbouwde in die branche als journalist toen zij jarenlang onderdeel uitmaakte van de redactie van Automatisering Gids en AG Connect. Maar zij heeft ook klanten in de marketing- en communicatiesector, de bouw, het onderwijs, de uitgeverij en de gemeentewereld.
Henk Vlaming
Henk Vlaming is schrijver, trainer en redacteur, gespecialiseerd in financiën en HR. Daarnaast is hij boekschrijver, die doorbrak met ‘Het Ontslagcircus’. Hij begeleidt andere schrijvers bij het voltooien van hun boeken en recenseert thrillers.
Jan Bletz
Journalist
+31 (0)653213324
Jan Bletz is journalist. Hij schrijft vooral over HR, financiën en ICT, onder andere voor De Jurist, MT/Sprout en de uitgaven van Alex van Groningen/Sijthoff Media. Hij was hoofdredacteur van CFO magazine, eYe, Respons!, SecondSight en AccountantWeek.
Di-Lan Sun
Di-Lan Sun is sinds 1996 actief als freelance redacteur/journalist bij o.a. ANP, Sijthoff Media, NKL Nederland en Cashcow/The Asset. Daarnaast heeft hij samen met zijn partner een eigen communicatiebureau.
Als radiopresentator was hij in de jaren negentig te horen bij Talk Radio 1395 AM. Zijn passie voor radio, muziek en audio zet hij nu in bij het maken van podcasts.
Irene Schoemakers
Irene Schoemakers is arbeids- en organisatiepsycholoog (veranderkundige) en sinds 1990 werkzaam als freelance tekstschrijver en contentmaker op het gebied van mens en organisatie. Ze doet dit voor onder andere kranten, vaktijdschriften en boeken, maar ook voor publicaties van bedrijven. HR, leiderschap, economie, arbeidsmarkt en technologie, waaronder cybersecurity, vormen de belangrijkste aandachtsgebieden.
Christiaan Drost
+31 (0)639614849
Christiaan Drost is zelfstandig grafisch vormgever van diverse off- en online media waaronder het CHRO magazine. Hij heeft een studie afgerond aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
Hans Veltmeijer
+31 (0)654258317
Hans Veltmeijer is afgestudeerd als cultureel antropoloog en sinds het jaar 2000 freelance journalist voor diverse tijdschriften, vakbladen en kranten. Hij schrijft tegenwoordig vooral over HR (voor HR Praktijk en CHRO) en franchise en daarnaast voor nieuwsbladen in Baarn, Soest en Bunschoten. Ook werkt hij al jaren mee aan artikelen en whitepapers over HR voor bedrijven. Hans doet ook eindredactie voor verschillende opdrachtgevers. In onder meer Reformatorisch Dagblad, HP/de Tijd, Metro en La Chispa heeft hij verhalen over Brazilië gepubliceerd en in 2015 kwam zijn boek over dat land uit: Echo’s uit Rio de Janeiro.
Bloggers en columnisten
Anne Jaakke
Coach & HR Thought Leader
Anne Jaakke is een innovatieve thought leader in de HRcommunity, met +25 jaar internationale HR ervaring in verschillende branches. Met haar innoverende mindset werd ze zowel CHRO of the Year in Nederland (2016) als in Duitsland (2017). Sinds maart 2020 runt Anne een succesvolle exclusieve coachingspraktijk voor CHRO’s, CEO’s en hun leiderschap teams. Anne is een trusted boardroom advisor en is tevens founder van Fanployer, The Board Boost, voorzitter van de HR Tech Awards en columnist voor het CHRO Magazine. Je kunt Anne volgen op LinkedIn en meer informatie vinden over haar praktijk op www.anne jaakke.com.
Willemijn Jansma
Arbeidsrechtadvocaat
+31 (0)621251352
Willemijn Jansma is arbeidsrecht advocaat en sinds 2021 werkzaam bij HVG Law LLP. Willemijn adviseert Nederlandse en internationale ondernemingen met betrekking tot alle belangrijke aspecten van het arbeidsrecht, waaronder het individueel- en collectief ontslagrecht, arbeidsongeschiktheid en re-integratie, medezeggenschap en overgang van onderneming. In dit kader is zij eveneens regelmatig betrokken bij herstructureringen, reorganisaties, fusies en overnames.
Marcus Draaisma
Marcus Draaisma is gespecialiseerd in onderzoek naar fraude en geschillen over overtreding van concurrentiebeding, relatiebeding en geheimhoudingsbeding. Hij heeft veel ervaring met bewijsvergaring en bewijsbeslag. Naast het arbeidsrecht is Marcus ook gespecialiseerd in maatschapsrecht, in onder andere de gezondheidszorg. Marcus is sinds 1991 advocaat en is een van de oprichters van Palthe Oberman advocaten. Hij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Exeter (GB).
Karin Sanders
Professor HRM en Organisatiepsychologie
Karin Sanders is professor HRM en Organisatiepsychologie aan de University of New South Wales (UNSW) Business School, in Sydney, Australië. Daarnaast is ze als ‘director of the doctoral program’ verantwoordelijk voor de (opleiding van) PhDs binnen de business school (ongeveer 140 PhDs). Ze werkt samen met veel bedrijven voor het doen van onderzoek en is mededirecteur van het onderzoekscentrum Hybryd Work Leadership waarin bedrijven worden geadviseerd over hun ‘back-to-office’ strategie.
Dr. Maarten Renkema
Universitair Docent
“Dr. Maarten Renkema is Universitair Docent aan de Universiteit Twente op het gebied van Human Resource Management, Technologie & Innovatie. Hij heeft twee Master opleidingen voltooid: Business Administration (UT) en Innovation Management & Entrepreneurship (TU Berlin). Zijn proefschrift (cum laude) ging over hoe innovatief HRM een bijdrage kan leveren aan medewerker-gedreven innovatie. In zijn onderzoek focust Maarten zich op de intersectie tussen HRM, technologie en innovatie, waarbij hij twee hoofdthema’s bestudeert: (1) medewerker-gedreven innovatie en (2) het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Hij geeft voornamelijk les aan studenten bedrijfskunde en gezondheidswetenschappen.”
Jancees van Westering
Coach, blogger, beeldend kunstenaar
+31 (0)652332479
Jancees van Westering (JC) deed ervaring op in de entertainmentindustrie, de reclamewereld en de maatschappelijke gezondheidszorg. Hij publiceerde cartoons in o.m. NRC-Handelsblad (Economiekatern) en schreef interviews met topondernemers. De afgelopen tien jaar werkte hij als coach met als locatie zijn huis in Zuid-Frankrijk. JC schrijft en tekent over dingen die hem opvallen.
Irma Doze
Specialist in datagedreven HR
+31 (0)643093218
‘Turning data into profit’, is zowel de persoonlijk passie van Irma Doze, als de missie van AnalitiQs. Met een achtergrond in alle vormen van intelligence: marktonderzoek, (predictive) analytics en reporting, helpt Irma bedrijven die meer willen halen uit de ‘people’ data die ze in HR systemen, via onderzoek, online én offline verzamelen. In deze data die liggen nieuwe inzichten en kansen verborgen waarmee bedrijven duurzaam hun medewerkerstevredenheid én hun bottom-line resultaten kunnen verbeteren. De aanpak van Irma in projecten én trainingen wordt gekenmerkt door passie en resultaat. De combinatie van strategisch denken en hands-on uitvoering is haar favoriete manier van werken.
Ruurd Baane
Strategisch organisatieadviseur
+31 (0)646612635
Ruurd Baane is strategisch organisatieadviseur en oprichter van Bright & Company | People Strategy. Hij wordt regelmatig gevraagd als spreker op conferenties en seminars en is als docent Strategisch HRM verbonden aan de Universiteit Utrecht. Als vakfreak publiceert hij vakgerichte boeken, papers en columns in gerenommeerde vakliteratuur. Ruurd is initiatiefnemer van de Human Capital Incubator, een actiegericht innovatienetwerk waarin samen met vernieuwingsgezinde vakgenoten en wetenschappers actuele human capital-vraagstukken worden ontrafeld om te komen tot verfrissende inzichten en oplossingen. Voor hij aan wieg stond van Bright & Company, werkte Ruurd voor KPMG Consulting en studeerde hij bedrijfskunde en politicologie.
Petra Willems
Advocaat
Petra Willems is sinds 1995 werkzaam als advocaat en heeft ruime ervaring in een brede, internationale arbeidsrechtpraktijk. Cliënten omschrijven haar als pragmatisch, scherp, creatief, to-the-point, met een gezonde dosis realiteitszin ten aanzien van mogelijke uitkomsten. Haar kennis zet zij in voor werkgevers en werknemers (veelal executives en hoger management). Doel is om een probleem op te lossen en voor de cliënt het optimale resultaat te bereiken. Naast haar werkzaamheden als advocaat, is zij actief als docent voor verschillende opleidingsinstituten voor advocaten. Daarnaast publiceert zij regelmatig in toonaangevende arbeidsrechtelijke tijdschriften.
Sascha Becker
Als Managing Director bij PROOF inspireert Sascha Becker A-merken in binnen- en buitenland om succesvol en gestructureerd invulling te geven aan de hele employee journey.
Joost van Ladesteijn
Partner / Advocaat
+31 (0)634342767
Joost is founding partner van Vertex Legal B.V. en voorziet hoofdzakelijk bestuurders en commissarissen van advies op cultureel, strategisch en juridisch vlak. Joost heeft honderden publicaties op zijn naam staan op alle facetten van het arbeidsrecht en was eerder verbonden als partner/advocaat aan EY Law en advocaat bij BakerMcKenzie. Joost is vooral trotse vader van dochters Juliëtte en Olivia.
Vivian Acquah
Inclusive Workplace Wellness Advocate
Vivian Acquah adviseert managers hoe ze hun teamleden op een duurzame manier betrokken, energiek en veilig kunnen houden. Vivian maakt Workplace Wellness i.c.m. D&I toegankelijk voor iedereen. Zij geeft mensen de juiste tools om inclusieve veranderingen op het juiste moment te omarmen. Vivian moedigt mensen aan om bewust te denken en inspireert hen om in actie te komen.
Maarten van Beek
HR-directeur ING Benelux
Maarten van Beek schrijft regelmatig op persoonlijke titel columns voor CHRO Magazine en CHRO.nl. En geeft op zijn eigen wijze zijn visie op leiding geven aan mensen in tijden van globalisering, neoliberale economie en digitalisering.
Mischa Selis
Psychiater voor het vrouwenbrein - praktijk voor Positieve Psychiatrie
Mischa Selis schrijft regelmatig op persoonlijke titel columns voor CHRO Magazine en CHRO.nl. Een psychiater die op haar eigen wijze haar visie geeft op leiding geven aan mensen in tijden van globalisering, neoliberale economie en digitalisering.
Rik-Jan Modderkolk
+31 (0)655818480
Ik ben meer dan 25 jaar actief in het domein van inzetbaarheid en gezondheid van werknemers. Ik lever mijn strategische bijdrage aan de creatie en implementatie van integraal inzetbaarheidsbeleid. De primaire doelstelling bij bedrijven is het optimaliseren van de inzetbaarheid van de medewerkers waarbij de continuïteit (productiviteit, hoge retentie, laag verloop) van de onderneming wordt geborgd. Fitte mensen maken je bedrijf! Ik heb meer dan 12 jaar ervaring in het werken in een corporate omgeving en heb daarbij significante verbetering in inzetbaarheid van medewerkers bereikt. Mijn kracht is verbinding maken met interne en externe stakeholders waarbij ik de doelen van de directie kan doorvertalen naar acties op de werkvloer.
Astrid Zuidinga
Mr. Astrid Zuidinga is advocaat arbeidsrecht bij AWVN-advocaten, het eigen gespecialiseerde advocatenkantoor van AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland).