CHRO Award

Jaarlijks kiest traditiegetrouw een kritische jury de CHRO of the Year. De zittende winnaar draagt de titel dan over aan de HR-executive die zich het afgelopen jaar volgens het oordeel van de jury het meest heeft onderscheiden. De jury roept organisaties op kandidaten aan te dragen die de award naar hun overtuiging dit jaar toekomen. De inschrijving is gestart. Zie hierna voor de aanmeldprocedure en de beoordelingscriteria.

Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve en inspirerende HR-directeuren, die een duidelijke impact op de organisatie hebben, erkenning te geven voor het werk dat zij doen. HR-directeuren die in hun HR-beleid innovatieve methoden, instrumenten en samenwerkingsverbanden introduceren. HR-directeuren die met deze innovatieve aanpak hun omgeving inspireren, zowel intern als extern. Welke HR-directeur heeft aantoonbare impact op de organisatie geboekt met dat innovatieve, inspirerende beleid? [Artikel gaat verder na de volgende foto]


Caroline Tervoort-Visser (derde van rechts), CHRO KPMG Nederland, ontvangt de CHRO of the Year Award 2023

 

Doel en achtergrond van de CHRO of the Year Award
Innoveren, inspireren en impact hebben. Dat zijn belangrijke aspecten die het werk van toonaangevende CHRO’s kenmerken. De CHRO of the Year Award geeft deze CHRO’s erkenning voor deze prestaties. Deze erkenning inspireert en brengt ook andere CHRO’s en aanstormend HR-talent in beweging.

Wie is de jury?
Elke winnaar neemt deel aan de jury voor een periode van 4 jaar. De jury bestaat uit de HR-directeuren die in de afgelopen jaren de titel CHRO of the Year mochten dragen:

 • Caroline Tervoort-Visser, CHRO KPMG Nederland en CHRO of the Year 2023
 • Thomas Mulder, CHRO VodafoneZiggo en CHRO of the Year 2022
 • Tjahny Bercx, CHRO LeasePlan en CHRO of the Year 2021
 • Maryjo Charbonnier, oud-CHRO Wolters Kluwer en CHRO of the Year 2019

Volgens welke criteria oordeelt de jury?
Voorop staan de criteria: Innovatie, Inspiratie en Impact. Concreet kunt u dan denken aan HR-directeuren die:

 • hun HR-beleid baseren op innovatieve methoden, ideeën, instrumenten en samenwerkingsvormen;
 • met hun aanpak hun omgeving, de organisatie en externe stakeholders weten te inspireren;
 • met dit innovatieve en inspirerende HR-beleid aantoonbare positieve impact hebben op de organisatiedoelstellingen.

Daarnaast moeten de HR-directeuren:

 • als zelfstandige en autonome HR-leider (CHRO/HR-directeur/HR-executive) verantwoordelijk zijn voor een organisatie met minimaal tweeduizend medewerkers;
 • een standplaats hebben in Nederland en momenteel meer dan een jaar hun rol vervullen.

Welke procedure volgen we bij de CHRO of the Year Award?

1. De CHRO Community en andere relaties dragen kandidaten aan
We vragen in de CHRO Community en daarbuiten om kandidaten aan te dragen via het online formulier. Ze kunnen hun voordracht op de volgende punten onderbouwen:

 • Innovatie
 • Inspiratie
 • Impact

Op basis hiervan maakt de jury een longlist van kandidaten.

2. Jury beoordeelt en bediscussieert kandidaten
We maken van iedere kandidaat een CHRO-dossier. Deze dossiers geven de jury een algemene impressie en een overzicht van de prestaties van de kandidaten. Dat is inclusief de eventuele input vanuit de CHRO Community en een aanbeveling van de desbetreffende CEO.

De jury beoordeelt vervolgens de kandidaten en stelt een shortlist op van maximaal vijf genomineerden op basis van de drie I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact. Deze shortlist van genomineerden voor de CHRO of the Year Award maken we uiterlijk op 1 oktober 2024 bekend via deze website.

3. Jury interviewt de genomineerden
Om het dossier compleet te maken, nodigen we de genomineerden uit voor een interview met de voltallige jury. Tijdens het interview gaan we uitgebreid in op de drie I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

4. Jury komt voor een laatste beraad bij elkaar
Na de interviews komt de jury bij elkaar. Die bespreekt dan welke genomineerde het beste scoort op de drie I’s. Dat gebeurt op basis van de CHRO-dossiers en de interviews.

5. Bekendmaken van de winnaar
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de plenaire afsluiting van de CHRO Day 2024 op 13 november 2024 in Kasteel De Hooge Vuursche, Baarn.