Flexwerker verdient minder dan vast personeel
De belangrijkste oorzaak hiervan is de arbeidsduur. Oproep- en invalkrachten maken door de bank genomen weinig uren. In deze groep zitten ook veel scholieren en studenten, aldus het statistiekbureau. Ook zijn ze vaak actief in de horeca en de detailhandel, bedrijfstakken waar relatief weinig wordt verdiend.
Andere flexwerkers verdienen in doorsnee wel wat meer, maar uiteindelijk trekken alle categorieën aan het kortste eind ten opzichte van vaste krachten. Gemiddeld ligt het bruto-inkomen van flexwerkers op 19.000 euro. Dat is nog geen twee vijfde van dat van vaste werknemers.
De meest verdienende flexibele krachten zijn diegenen die uitzicht hebben op een vast contract: deze zitten op 72 procent van wat vast personeel betaald krijgt.
Volgens het CBS is het merendeel van de werknemers met een flexibele arbeidsrelatie flexwerker uit noodzaak. In 30 procent van de gevallen is dit omdat het ze niet lukt om een vaste baan te bemachtigen.
Sluit u aan bij andere ambitieuze HR-Directeuren. Meld u aan voor de CHRO-nieuwsbrief met waardevolle artikelen, checklists & interviews.
Ontvang de gratis nieuwsbrief Word nu lidPersonalia
Whitepapers
Markt Update
Vragen over adverteren?
Kan ik u van dienst zijn met een toelichting of advies over alle mogelijkheden? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor u.
CHRO.nl is onderdeel van Sijthoff Media, dé partner voor HR professionals. Benut de vele advertentiemogelijkheden.
Marloes Willems
Accountmanager