Opleiden bij De Brauw Blackstone Westbroek

Zo zorgt Head of HR Lars Brouwer ervoor dat medewerkers 'ervaringsgewijs' meegroeien met de omgeving.

Lars Brouwer – Head of Human Resources bij De Brauw Blackstone Westbroek:

“Om als organisatie te kunnen leren moet je veranderbereid in je hebben. Open staan voor nieuwe ideeën en veranderbereid zijn om hier iets mee te doen. Dit is een manier om als lerende organisatie organisch te veranderen. De veranderbereidheid van je medewerkers is dan ook een wezenlijk onderdeel van een lerende organisatie. Dat zit ons in de genen: we lopen al jaren in veel dingen voorop.

Momenteel zijn we bezig met verschillende initiatieven om 'ervaringsgewijs' mee te groeien met onze omgeving. Zowel voor onze cliënten, als hoe we als kantoor georganiseerd zijn. Dat betekent in de praktijk dat we bewust op zoek zijn naar manieren waarmee we medewerkers nog meer ruimte te kunnen geven om te groeien.

Onze ‘kick-off meeting’ is daar een goed voorbeeld van. Wanneer we starten met een nieuwe zaak, komt het team dat deze zaak gaat doen bijeen en staan we niet alleen stil bij de inhoud van de zaak, maar vragen we medewerkers ook: ‘Wat wil jij zelf uit deze zaak halen?’ Of als ze veel moeten communiceren met internationale klanten in andere tijdzones: ‘Ben jij een avond- of een ochtendmens?’ Daar proberen we dan rekening mee te houden.

Dit is één van de manieren om persoonlijke ontwikkeling in de dagelijkse praktijk centraal te stellen en om medewerkers ruimte te geven om de regie te pakken over hun eigen ontwikkeling. Dit lijkt heel simpel, maar er is wel veranderbereidheid voor nodig.

Maar ook ruimte voor diversiteit is belangrijk om mensen te stimuleren om te blijven leren. Dat brengen we ook naar voren in onze recruitmentcampagne: ‘Be as you are’. Wij proberen oprecht mensen in staat te stellen te zijn wie ze zijn. Met al hun eigenaardigheden erbij.

Ik denk echt dat open staan en veranderbereidheid bijdragen aan een werkomgeving waarin mensen zich prettig voelen. En dat creëert een omgeving van vertrouwen – een randvoorwaarde om veel te kunnen leren, door vallen en opstaan.

Dat willen we faciliteren. We willen af van het idee dat we geen fouten mogen maken. Je moet altijd je best doen om ze te voorkomen. Maar als je ze dan toch maakt: leer ervan. Collega's helpen elkaar in zulke situaties ook verder en dát brengt kracht mee voor de organisatie.”