Positieve reacties Randstad

Ondanks beperkte omzetgroei en winstdaling, reageerde de beurs positief op de resultaten van Randstad.

Topman Jacques van den Broek stelt dat het uitzendconcern goede zaken doet in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien groeit de omzet in Noord-Amerika. Maar in Europa wordt last ondervonden van de vertraging van de economische groei. 
Volgens Van den Broek heeft Randstad door zijn brede aanwezigheid weinig last van de brexit en de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. “We zitten in zoveel sectoren dat we behoorlijk stabiel zijn.” De omzet kwam vorig jaar uit op 23,8 miljard euro, 2 procent meer dan in 2017. Daarvan werd 704 miljoen overgehouden, aanzienlijk meer dan de 631 miljoen in 2017.
Op de beurs voerde Randstad de stijgers bij de hoofdfondsen aan met een plus van 3 procent. Randstad stelt een recorddividend voor van 3,38 euro per aandeel. 
In een eerder door CHRO afgenomen interview zegt Jos Schut, CHRO van ’s werelds grootste uitzender: “Wij zijn dé voorloper in de economie, merken als eerste internationale ontwikkelingen als de brexit. Maar met Randstad gaat het goed, we groeien nog steeds. Al is die groei minder dan afgelopen jaren. En we zijn in het derde kwartaal van 2018 branchegenoot Adecco als wereldleider voorbijgestreefd. Zowel qua omzet, als capital market value en winstgevendheid. Ja, dat was wel aanleiding voor enige vrolijkheid hier op het hoofdkantoor in Diemen, het maakt trots. Er zijn niet zoveel Nederlandse bedrijven marktleider in hun sector.”       
Jos Schut over de moeilijkheden die het bedrijfsleven ervaart om goed personeel te contracteren: “Hoe kun je anders kijken naar talenten? Het schaap met de vijf poten bestaat niet. Dus komt het neer op opleiding en training. En ook op arbeidsmigratie. In de technologie zie je al dat mensen uit de Filippijnen naar andere delen van Azië gaan voor werk. Het verhaal van Indiërs met een uitstekende opleiding is bekend. In Europa halen we ze daar weg, maar Australië  en Canada doen dat ook. Waar wij vroeger mensen in Polen vonden, moeten we nu al verder weg, naar onder andere Oekraïne.” 
 

Gerelateerde artikelen