Vitaliteitsbeleid niet altijd bekend bij medewerkers

Voor ruim een op de vijf medewerkers is het vitaliteitsbeleid een gesloten boek. Dit terwijl er in 70 procent van de gevallen wel zo’n beleid is.

Deze conclusies staan in het HR Benchmarkonderzoek van Visma | Raet. De HR-dienstverlener ondervroeg hiervoor onder meer 78 bestuurders, 614 HR-professionals en 1165 medewerkers.

Van de laatste groep verwacht driekwart (76 procent) dat de werkgever tijd en geld besteedt aan zijn gezondheid. Voor een kwart van de medewerkers (26 procent) is dit zelfs zeer belangrijk.

Duurzame inzetbaarheid

Met vitaliteitsbeleid geeft u handen en voeten aan een gezonde organisatie. Volgens ruim zeven op de tien bestuurders (71 procent) versterkt dit de duurzame inzetbaarheid. Voor 55 procent draagt dit bij aan de medewerkerstevredenheid.

De onderzoekers concluderen dan ook dat het bij vitaliteit vooral te doen is om het menselijke aspect en minder om het financiële. Minder van belang voor bestuurders zijn namelijk lagere kosten (18 procent) en een snellere re-integratie (12 procent).

Belemmeringen

Voor HR-managers staat nog wel veel in de weg als het gaat om een vitale organisatie. De belangrijkste belemmeringen om een goed beleid uit te voeren, zijn een gebrek aan:

  • tijd (35 procent);
  • budget (32 procent);
  • draagvlak (30 procent).

Bron: Visma | Raet

CHRO Day 2019

Mens sana in corpore sano. Oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. Dit is het thema van de CHRO Day 2019. Kom ook naar deze dag met de absolute top van de Nederlandse HR-wereld!

Bekijk het programma

Gerelateerde artikelen