Werknemers gelukkiger in leeftijdsdiverse teams blijkt uit studie

Leeftijdsdiversiteit blijkt de bedrijfsprestaties van fastfoodketen McDonald's te verbeteren.

Werkgevers worden aangemoedigd om er een leeftijdsdivers personeelsbestand op na te houden. Uit nieuw onderzoek blijkt dat  samenwerken met mensen van verschillende generaties tot betere prestaties leidt.
Onderzoek onder 32.000 werknemers
Britse arbeidsexperts vinden dat iedere werkgever serieus moet streven naar het opbouwen van teams met mensen uit verschillende leeftijdscategorieën. Zij baseren zich op een onderzoek bij fastfoodgigant McDonald’s onder 32.000 van zijn Britse werknemers. 
 
Daaruit kwam naar voren dat medewerkers uit leeftijdsdiverse teams gemiddeld 10 procent gelukkiger zijn dan degenen die uitsluitend werken met mensen van hun eigen leeftijd.
Mensen geboren in 2000 massaal aan de slag
Claire Hall, HR-directeur McDonald’s UK: ‘Deze zomer vormt een belangrijke mijlpaal op de werkvloer, omdat mensen geboren in 2000 voor het eerst in allerlei parttime-functies gaan werken. En ondanks de groeiende aantallen oudere en jongere werknemers, weten we eigenlijk nog maar weinig van de voordelen van een leeftijd-diverse generatie werknemers.’
 
McDonald’s liet ook 5000 consumenten ondervragen. Daaruit bleek dat meer dan de helft vond dat werken met mensen van verschillende leeftijden voordelen oplevert. Uit een steekproef onder nog eens 1000 klanten bleek dat 84 procent graag een mix van leeftijden ziet onder restaurantmedewerkers.
Bieden van een goede klantervaring
‘Zoals deze inzichten laten zien, zijn leeftijdsdiverse teams fundamenteel voor het creëren van een gelukkige en motiverende werkomgeving en daarmee het bieden van een goede klantervaring. De leeftijden van de mensen bij McDonald’s beslaan nu een onwaarschijnlijk tijdbestek van 75 jaar,’ aldus Hall.