5 goed betaalde opkomende banen in 2017

Recruitmentorganisatie Hays publiceert vandaag een overzicht van goed betaalde opkomende banen in het komende jaar.

Het betreft functies in de sectoren IT, Logistics & Supply Chain, Marketing & Sales, Engineering en Finance. Dit zijn enkele branches waarin Hays zelf als recruiter actief is.

De intensiever wordende zoektocht naar talent heeft volgens Hays over de hele linie effecten. Hoge gemiddelde salarissen zijn niet alleen te zien

bij technische functies, maar ook bij diverse specialismen.

Externe factoren zoals schaarste aan talent, de opkomst van nieuwe technologie en de complexiteit van functies maken dat onderstaande vijf banen in opkomst zijn. 

1.Technisch Manager Marketing & Sales

Op het gebied van Marketing & Sales zijn het met name salesprofessionals in de technische en/of industriële sector die erg goed verdienen met een gemiddeld jaarsalaris van 100.000 euro. Deze professionals hebben doorgaans veel verantwoordelijkheid en een hoge werkdruk, waar een flink salaris tegenover staat. Overigens komen dit soort vacatures niet vaak voor, omdat mensen in de regel langer op deze posities blijven zitten.

2. Business Intelligence Manager

In de IT-sector wint de functie van Business Intelligence Manager aan terrein, met een gemiddeld salaris van 80.000 euro per jaar. De invulling van deze functie verschilt per organisatie, maar in alle gevallen vervult deze een onmisbare rol door het steeds toenemende belang van data binnen organisaties. BI-managers die technische kennis en bedrijfskundige inzichten combineren met de juiste people skills zijn zeer in trek.

3. De Risk Model Validator

De (senior) Risk Model Validator is binnen de sector Finance een functie die steeds belangrijker zal worden naar mate de regulering vanuit de ECB en de DNB toeneemt. Hij of zij kan rekenen op een jaarsalaris vanaf 75.000 euro. Deze specialist is direct betrokken bij het valideren, controleren en testen van alle risicomodellen.

4. Procurement en Sourcing Specialist IT

In de sector Inkoop mag de Procurement en Sourcing Specialist IT rekenen op een gemiddeld jaarsalaris vanaf 70.000 euro. Naast het zelfstandig uitvoeren van inkooptrajecten en de juiste leveranciers selecteren, adviseren deze specialisten ook het IT-management op het gebied van IT-inkoop. Het feit dat deze specialist acteert op het snijvlak van Procurement en IT, maakt kandidaten voor deze functies schaars.

5. Supply Chain Manager en Demand Planners

Supply Chain Managers in de sector Logistics & Supply zorgen voor een accuraat overzicht van producten en goederen die in de toekomst verkocht gaan worden door de onderneming. Deze functie vraagt om een grote mate van precisie, in combinatie met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden. Deze specialisten kunnen rekenen op een salaris tussen de 70.000 en 100.000 euro in 2017. Zogenaamde Demand Planners ontvangen gemiddeld 65.000 euro.

Hays voert jaarlijks een grootschalig onderzoek uit in Nederland naar de baan van de toekomst in verschillende sectoren.

Gerelateerde artikelen