CHRO Profiel: Bart Westmaas

CHRO Profiel: Bart Westmaas
Bart Westmaas is sinds september 2020 HR directeur bij Moore MTH. Westmaas was tot 2017 eindverantwoordelijk voor HR bij groothandel in gas, GasTerra.

Westmaas was geruime tijd HR directeur bij GasTerra. Voordat hij bij het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Groningen begon, is hij onder meer werkzaam geweest als organisatieadviseur bij de Gasunie. Ook werkte hij in dezelfde functie bij Boertien Training in het Utrechtse Hilversum.

Westmaas scoorde in 2014 met een nieuw beleid voor het vervoer van medewerkers. Door met het kantoor midden in het centrum van Groningen te gaan zitten, zorgde hij ervoor dat werknemers slimmer, dus door met de fiets of het ov, op hun werk komen.

In een interview met de Groninger Courant zegt hij: “Veel medewerkers kwamen met de auto. Door deze locatiekeuze stimuleren we onze werknemers om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. De verhuizing was wel een beetje een dwangmiddel voor onze werknemers. We hebben onze werknemers zelf verantwoordelijk gesteld voor het organiseren van hun woon-werk verkeer.’

Moore MTH - EMMELOORD

Over Moore MTH

Met 70 jaar ervaring in accountancy en belastingadvies, 13 vestigingen en 450 medewerkers, is Moore MTH sterk vertegenwoordigd in Midden en Noord-Nederland.

Wij zijn specialist in financiële, fiscale- en juridische advisering, bedrijfsadvisering, financieringen, personeelsbeleid, corporate- en personal finance en recovery. Als lid van Moore zijn wij er ook voor advies over internationaal zakendoen.

Opleiding

september 2020 – heden HR directeur, Moore MTH
2022 – heden Lid raad van toezicht, Plateau Intergrale Kindcentra 
2017 – 2020 Manager HR en facilitair, Centrum Veilig Wonen
2016 – 2018 Voorzitter Medezeggenschapsraad, Widar Vrije school Groningen
 2005 – 2017   Hoofd P&O, GasTerra 
 2003 – 2005

 Organisatieadviseur, Gasunie

 1997 – 2003  Organisatieadviseur, Boertien Training 

Raad van Bestuur