CHRO Profiel: Clemens van Slingerland

CHRO Profiel: Clemens van Slingerland
Clemens van Slingerland is directeur Human Resources bij Hunter Douglas Europa, de wereldmarktleider op het gebied van raambekleding.

Clemens van Slingerland is sinds 2007 HR-directeur bij Hunter Douglas Europa. Hij werkt al ruim 20 jaar in het HR. Volgens van Slingerland zijn de mensen waar Hunter Douglas mee samenwerkt verantwoordelijkheid voor het succes van het bedrijf. Dit betekent dan ook dat hij het als de taak van HR om een klimaat te creëren waarin medewerkers worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, te kunnen groeien en gelukkig te kunnen zijn. De bedrijfsfilosofie die te lezen is op de site van Hunter Douglas is dan ook niet voor niets: Business Is People.

Na zijn studie civiel recht en bedrijfsrecht te hebben afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begon Clemens van Slingerland in 1986 zijn arbeidsloopbaan bij accountants- en belastingadviesbureau PwC. Gedurende één jaar werkte hij hier als belastingadviseur waarna hij in 1987 de overstap maakte naar Fortis waar hij tot 1996 directeur Juridische Zaken was. Daaropvolgend bekleedde hij de functie directeur HR voor achtereenvolgens Harbinger, Nutricia en tot op heden Hunter Douglas Europe. Per januari 2020 is Van Slingerland lid van de Raad van Commissarissen bij drinkwaterbedrijf Oasen. 

Hunter Douglas Europe is de Europese afdeling van Hunter Douglas NV, de wereldwijde marktleider op het gebied van raambekleding en vooraanstaand producent van bouwproducten. De producten van Hunter Douglas zijn in miljoenen huishoudens wereldwijd te vinden. Hierbij realiseert het bedrijf duurzame producten van hoogstaande kwaliteit en zet ze zich tevens in voor het milieu door het verbeteren van de productieprocessen, het elimineren van afval en het reduceren van onderhoud. Hunter Douglas telt wereldwijd ruim 24.000 medewerkers in meer dan 100 landen. In 2019 behaalde het bedrijf een omzet van ruim $3,3 miljard met een nettowinst van $268 miljoen – een stijging van 61,4% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Carrière

 2020 – heden  Lid RvC, Oasen
 2007 – heden   HR Directeur, Hunter Douglas Europe 
 1999 – 2007  HR Directeur West en Zuid Europa, Nutricia 
 1996 – 1999  HR Directeur, Harbinger
 1987 – 1996  Directeur Juridische Zaken, Fortis
 1986 – 1987  Belastingadviseur, PwC

Opleiding

 1981 – 1985   Civiel recht en Bedrijfsrecht, Erasmus Universiteit 

Raad van Bestuur

 Ralph Sonnenberg   CEO 
 Aad Kuiper  President & CEO European Operations
 Ron Kass  President & CEO North America Operations 
 G.C. Neoh  President & CEO Asian Operations
 Tony Politis  Managing Director Hunter Douglas Australia 
 Renato Rocha  President & CEO Latin America Operations