Dela scoort als Great Place To Work in 2020  

De 40 beste werkgevers van Nederland focussen op vertrouwen, blijkt uit de bekendmaking van ‘s lands Best Workplaces vandaag.  

De Best Workplaces van Nederland zijn bekend gemaakt tijdens een online award-ceremonie. Great Place To Work meet al 35 jaar – en in 62 landen – vertrouwen binnen organisaties. 

In Nederland deed Great Place To Work het afgelopen jaar onderzoek onder 166 organisaties met in totaal 43.525 medewerkers: klein en groot, profit en non-profit in alle sectoren. De uiteindelijke lijst wordt gebaseerd op een combinatie van de Trust Index (het medewerkersperspectief) en de Culture Audit (het managementsperspectief). 

Van de 166 organisaties voldeden uiteindelijk 84 aan de criteria om een Great Place To Work certificering te ontvangen, de 40 hoogst scorende organisaties daarvan zijn de Best Workplaces 2020.

De Beste Werkgevers van 2020

Bij de categorie Large staat Coöperatie DELA op de eerste plek, LCG staat bovenaan bij Medium en Viisi staat op de eerste plek in de categorie Small.In de categorie Multinationals voert Atlassian voor de vierde keer op rij de lijst aan. 

René Brouwers, directeur van Great Place To Work Nederland: “Tegenwoordig worden medewerkers gezien als mens, met hun eigen individuele ontwikkelingen, talenten en privélevens. Het zijn niet de arbeidsvoorwaarden of het salaris die een organisatie onderscheidend maken als werkgever.” 

Een Best Workplace is een organisatie waarin je vertrouwen hebt in de mensen voor wie en met wie je werkt, trots bent op je werk(gever) én plezier hebt met collega's. Juist nu mensen veel vanuit huis werken en de verbinding behouden moet worden, aldus Brouwers: “Op basis van onze jarenlange ervaring en onderzoeksresultaten weten wij dat focus op mensen en het creëren van vertrouwen leidt tot betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten.” 

Wat onderscheidt de Best Workplaces? 

  1. Geloofwaardig leiderschap: Best Workplaces scoren hoog op de stelling “Het management doet wat het belooft”. Best Workplaces scoren 35% hoger dan de niet gecertificeerde organisaties, en 4% hoger dan de gecertificeerde organisaties.
  2. Betrekken van mensen: Bij de Best Workplaces vraagt het management meer om en reageert oprecht op suggesties en ideeën van medewerkers. Vergeleken met de niet gecertificeerde organisaties scoren zij 31% hoger en 3% hoger dan de gecertificeerde organisaties.
  3. Psychologische veiligheid: De medewerkers van Best Workplaces ervaren hun werkomgeving meer als psychologisch en emotioneel gezond: hierin is een verschil van 31% met de niet gecertificeerde organisaties en 2% met de gecertificeerde organisaties.
     
Gerelateerde artikelen