Favoriete trainingsmoment werknemers: de lunchpauze

Nederlandse werknemers die hun soft skills online willen trainen, zien de lunch daarvoor als het meest geschikte moment van de dag.

19 procent logt rond half één in en kiest dit moment om zijn vaardigheden te trainen. Dit blijkt uit onderzoek van TrainTool, het online platform voor het trainen en toetsen van soft skills. Daarin is gekeken naar het trainingsgedrag van 13.637 deelnemers uit verschillende branches zoals finance en retail. 

Aan het begin en het eind van de werkdag wordt ook vaak een moment genomen voor het trainen van soft skills. Om 9 uur zet 9,4 procent zich aan de training en 6,3 procent sluit de werkdag met een training af.

Mobiel trainen in de meerderheid

Binnen het online segment is bovendien een verschuiving zichtbaar: de mobiele applicaties winnen aan populariteit. Op dit moment wordt 51 procent van de online trainingen via een smartphone of tablet gevolgd. Gezien het tempo van de verandering, verwacht TrainTool dat dit binnen een jaar naar 75 procent stijgt.

Het grote voordeel van trainen via een smartphone is dat trainingsmomenten beter verdeeld kunnen worden over de werkweek. Trainen kan dan ook in de trein, thuis op de bank of tijdens de lunchpauze. Het onderzoek laat zien dat vrouwen iets vaker mobiele applicaties gebruiken: 54 procent van de vrouwen doet dat bij communicatietrainingen, tegenover 47 procent van de mannen.

Vaardigheden beter aanleren door te oefenen

‘Vaardigheden als klantcontact, adviseren of de bedrijfspitch overtuigend brengen, leer je niet door lezen of kijken,’ zegt Marijn de Geus, CEO van TrainTool. ‘En classroomtraining van communicatie komt niet verder dan bewustwording.’

Videorollenspelen zorgen dat je gemak, comfort en zekerheid krijgt, door het gewoon te doen, aldus De Geus. ‘Vaardigheden worden het best aangeleerd door ze vaker, korter en gespreid over de tijd te oefenen. Met een app kan dat altijd.’
 

Gerelateerde artikelen