Geslaagde kook-clinic voor HR-leiders in Okura

Sjalotten snipperen en losjes de corporate plannen voor een BI-systeem delen, in de keuken van het Okura?

Fotografie: Geert Snoeijer

Voor een sfeerimpressie in foto's klik hier 

Het kookeiland is dé plek om nieuwe vrienden te maken, of bestaande banden aan te halen. Zoveel werd in elk geval duidelijk tijdens de exclusieve kook-clinic “Taste of Okura” waar gisteren een gezelschap van corporate CHRO’s met overgave aan meededen onder leiding van chef de cuisine Louise O’Hare. 

Verrassend 

In het souterrain van Hotel Okura Amsterdam werd het gezelschap ontvangen in de Wine Room tegenover de kookstudio. Dat is het domein waar O’Hare klaarstond om haar leerlingen van die avond op verrassende wijze te laten kennismaken met een taste of Okura.

Het gezelschap bestond uit CHRO’s van AkzoNobel, PostNL, Accenture, SHV Energy, SBM Offshore, Danone, Lidl, Okura, GrandVision. Zij maakten het culinaire uitstapje op initiatief van de CHRO-community in samenwerking met Oracle, wereldwijd leverancier van bedrijfssoftware en innovatieve cloud-applicaties en -systemen.

Drie kookeilanden 

Denk bij souterrain overigens aan tapijt, houten lambriseringen, warme sfeerverlichting en een keuken (“kookstudio”) voorzien van wanden met luxe keukenapparatuur en niet minder dan drie kookeilanden. Er werd dan ook wel iets verwacht van de cursisten. 

Gezien de culinaire hoogstandjes waar het Okura om bekend staat, lag de lat hoog. Op het menu stonden gerechten als een carbonara van inktvis, gepocheerde kwarteleieren en bramen-cremeux met mascarpone-ijs op een bedje van chocolade-hazelnootkruimel. 

Voedingsbodem voor goede gesprekken 

Maar onder de even kordate als opgewekte instructies van O’Hare leken de bereidingen bedrieglijk eenvoudig. Het uitvoeren van snij-, hak en roerwerk bleek een geschikte voedingsbodem voor goede gesprekken die afwisselden tussen de nieuwe woning van de een en de corporate transitie tot 2030 van de ander.

Vaak heeft elk team zijn eigen purpose, leider en cultuur. Teams streven naar vrijheid en autonomie. Hoe zorgen we ervoor dat zij toch met elkaar verbonden blijven, een gedeelde purpose voelen en beleven? Ga hierover op 2 april met andere CHRO's in gesprek en meld je aan met code WLHR20.

Alleen tijdens het nauwkeurig bakken van de Wagyu bavette Kobe 7+ – vlees van runderen die bij leven prettig zijn gepamperd, inclusief geregeld een Japanse massage – waren alle ogen gericht op de bakplaat.

Er stegen geuren van op die iedereen het water in de mond bracht. Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar de lange gedekte tafel waarop de gerechten met een passende wijn geserveerd werden.

Uitzonderlijk gezelschap 

Slotcommentaar van Louise O’Hare aan het eind van de avond: “Ik maak niet vaak zo’n gezelschap als jullie mee. Meestal is het gezellig en wordt er niet zo goed gekookt, of er wordt goed gekookt en het is niet zo gezellig. Bij jullie gaat het samen!” 

Met andere woorden: met de team dynamics zat het wel goed rond het kookeiland. Hard op de inhoud, zacht op de relatie, eigenlijk wat je van iedere CHRO mag verwachten. En anders was het succes ongetwijfeld mede te verklaren uit het hoge aandeel zelfbenoemde Bourgondiërs in het gezelschap.

Leadership in HR Summit: Team Dynamics 
Op donderdag 2 april 2020 organiseert de CHRO Community de Leadership in HR Summit op het Kasteel Maurick in Vught. Een jaarlijks terugkerend event waar leiderschap centraal zal staan. Voor meer informatie gaat u naar www.leadershipinhr.nl