Hein Knaapen vertrekt bij ING

CHRO profiel Hein Knaapen
HR-directeur van ING Hein Knaapen kondigde zondag 8 september zijn vertrek aan via LinkedIn.

ING maakte in 2016 een grote reorganisatie mee. 7000 banen werden opgeheven, waarvan een groot deel in België. Hein Knaapen kwam met een sterke visie die de nodige ophef veroorzaakte. “Dat gun ik die mensen nou echt, dat je niet je eigen mogelijkheden totaal beperkt hebt.” 

Het stroeve ontslagsysteem in Nederland maakt werkgevers voorzichtiger in het aannemen van nieuw personeel. “Eenmaal aangenomen, kom je er moeilijk van af”. Knaapen wil zijn personeel zo ontwikkelen dat ING-werknemers gewild zijn bij andere bedrijven. Het moet mogelijk zijn om deze overstap te maken. Salaris mag hen hierin niet belemmeren. 

Lees ook: Hein Knaapen (ING): ‘Stop met denken in processen’

Hein Knaapen vormde een visie over personeel die verder gaat dan de eigenbelangen van het bedrijf. In plaats van werknemers vast te ketenen in eigen bedrijfsstructuren, betoogde hij een vrije arbeidsmarkt en de versoepeling van het verloop van werknemers. De invloed van salaris in het verloop werd besproken in een interview met de HR-bestuurder in de FD. Knaapen stelde dat werknemers die in hun salaris ver boven het marktgemiddelde zitten, te sterk afhankelijk zijn van een bedrijf. Het kan worden gezien als een beloning voor loyaliteit, maar Knaapen zag het als een beperking. Hij vroeg zich af in hoeverre het loyaliteit genoemd kan worden wanneer de mogelijkheid hierdoor beperkt worden. 

Deze uitspraken werden destijds deels ontvangen met lof. Anderzijds waren er critici zoals de Belgische krant De Tijd. Zij noemden de uitspraken van Knaapen ‘Degoutant en respectloos voor het personeel’. Later meldde dezelfde krant dat Knaapen zijn excuses had aangeboden in een interne mail. 

De HR-directeur die zijn carrière startte bij Unox en daarna doorstroomde naar Unilever, heeft besloten een nieuw avontuur op te zoeken. In zijn LinkedIn bericht bedankte hij de CEO Ralph Hamers. Hij benadrukt de gezamenlijke prestaties, leiderschapsontwikkeling en organisatorische vaardigheden. De volgende stap van de CHRO is nog onbekend, maar hij belooft deze aan het einde van dit jaar aan te kondigen.