HR komt technologieën en tools tekort

De nummer 1 uitdaging van HR-professionals? Het is een tekort aan technologieën en tools.

Dat blijkt uit een trendrapport van Great Place to Work. Deze organisatie ondervroeg zevenhonderd HR-professionals in Nederland en twaalf andere Europese landen. Volgens de opstellers van het rapport beperkt het tekort HR als het gaat om effectieve besluitvorming en workforce management.

Andere barrières zijn een onderbemand HR-team en een schaarste aan goede kandidaten op de arbeidsmarkt. Opvallend genoeg noemen HR-professionals deze uitdagingen minder vaak dan een tekort aan technologieën en tools.

Strategische agenda

Deze uitkomst valt te rijmen met de strategische agenda van de business. Digitalisering speelt hierin een sleutelrol. De top drie op strategisch niveau ziet er volgens de HR-professionals namelijk als volgt uit:

  1. Innovatie
  2. Groei
  3. Digitalisering

Great Place to Work benadrukt dat deze topics vragen om een sterke strategische en operationele ondersteuning van HR. Daarbij moet HR samen optrekken met de business, de interne transformatie aanjagen en het huidige personeelsbestand bijscholen in een zeer competitieve arbeidsmarkt.

Zoekt u een totale oplossing met uw HR software of een HR tool voor een deel van uw HR? Ontdek nu de HRTech 100, dé HR Software & Technologie-database op CHRO.nl. Vind bij elke HR-technologievraag een passende HR software partner.

Voet tussen de deur

Ten slotte is het een opvallende uitkomst is dat HR steeds meer een voet tussen de deur krijgt. Van de ondervraagde HR-professionals zegt 75 procent namelijk dat de invloed van HR in de gehele organisatie in de afgelopen drie jaar is toegenomen. Ook ervaart 72 procent een verhoging van de geloofwaardigheid van HR binnen leiderschapsteams.

Tegelijk zegt een deel van de respondenten meer financiële armslag te krijgen. Zo meldt 56 procent een groter HR-budget in de afgelopen drie jaar. Bij 32 procent bleef het budget gelijk en bij 12 procent kromp het.

Bron: Great Place to Work / Foto: Unsplash