HR Proffie verhuist van Berenschot naar NVP

Vakprijs HR Proffie krijgt een nieuw thuis bij NVP. Het netwerk voor HR-professionals was al betrokken bij de organisatie.

HR Proffie is een jaarlijkse vakprijs voor het beste HR-beleid. De prijs is een initiatief van Berenschot en bestaat al sinds 2004. Afgelopen jaar won YoungCapital. De uitzender viel in de prijzen vanwege de “holistische benadering van HR” waarbij gedrag centraal staat.

Verder doorgroeien

In de komende jaren moet de prijs verder doorgroeien. Volgens een persbericht van Berenschot was het daarbij een belemmering dat de prijs vooral werd gezien als een prijs van Berenschot, met veronderstelde commerciële belangen.

NVP profileert zich daarentegen als een onafhankelijke HR-autoriteit. De vereniging is ook de spil van een netwerk voor HR-professionals. In de handen van NVP moet de vakprijs een verdere verbreding en doorontwikkeling krijgen.

Breed podium

Volgens NVP-bestuurslid Graciela van der Stroom sluit HR Proffie perfect aan bij de missie van het netwerk voor HR-professionals. Het biedt hen namelijk een “breed podium” om te laten zien hoe zij bijdragen aan organisatiesucces.

Bron: Berenschot