ING-personeel mag kinderen meenemen naar kantoor

Stakende leraren en geen oppas thuis? ING laat haar medewerkers vandaag de kinderen gewoon meenemen naar het werk.

Veel van uw werknemers met kinderen zitten vandaag in de knel. Door de stakingen in het basisonderwijs zien veel ouders zich, bij gebrek aan oppas voor de kinderen, genoodzaakt vrij te nemen. ING heeft daar vandaag een oplossing voor: de kinderen mogen gewoon mee naar het werk.

Lees ook: Zo wordt iedereen de beste bij ING – interview met ING-directeur Nederland Maarten van Beek

Het idee komt van medewerkers zelf, verklaart een woordvoerder tegenover de krant. Medewerkers konden hun kinderen tot maandag aanmelden voor de ‘opvangdag’. ING verwacht vandaag in totaal zo’n 500 kinderen die meekomen naar locaties Amsterdam, Leeuwarden, Eindhoven en Zwolle. De bank zorgt voor een rondleiding en een programma met workshops, zodat ouders kunnen doorwerken.

Waarom doet de bank dit? Maarten van Beek, CHRO van ING Nederland: ‘ING wil voorop lopen in vernieuwende arbeidsvoorwaarden en een omgeving creëren waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Daarom regelen we kinderopvang op de bank wanneer het basisonderwijs staakt. Dat onzorgt en ontstresst jonge ouders. Naast ons ouderschapsverlof voor vaders, past ook dit bij het zijn van een moderne werkgever die haar mensen uitnodigt het beste uit zichzelf te halen.’

Gerelateerde artikelen