Maarten van Beek (ING): vitaliteit door verlof

CHRO Profiel: Maarten van Beek
ING werkt aan zijn imago van moderne lerende organisatie: vaders krijgen een maand verlof en senioren krijgen ruimte jongeren te coachen.

 

In 2018 ING voert een nieuwe performance management methodiek in, waarbij er volop ruimte is voor investering in vakmanschap en persoonlijke uitdagende ambities. ING stimuleert medewerkers op deze manier zichzelf uit te blijven dagen en zich te blijven verbeteren. Wendbare en onafhankelijke medewerkers nemen zo eigenaarschap over hun eigen loopbaan. In de arbeidsvoorwaarden krijgen medewerkers nog meer perspectief om werk en privé goed in balans te brengen, in elke fase van hun leven. De kersverse ouder die geen gebruik kan maken van bevallingsverlof krijgt recht op 1 maand betaald verlof en de mogelijkheid om aansluitend 3 maanden onbetaald verlof op te nemen. In 2018 wordt ING een erkend mantelzorgbedrijf Informatie en tools met betrekking tot mantelzorg worden voor medewerkers ter beschikking gesteld. Verder krijgen medewerkers van 60 jaar en ouder de mogelijkheid om één dag per week hun kennis en kunde in te zetten bij maatschappelijke organisaties of onderwijsinstellingen, op kosten van ING. Omdat ING bovendien belang hecht aan diversiteit krijgen medewerkers de mogelijkheid om jaarlijks 1,5 dag betaald verlof op te nemen op voor hun belangrijke (al dan niet religieuze) feestdagen.

“ING wil werknemers ondersteunen mentaal en fysiek vitaal te blijven. Op deze manier wil ING ook op het gebied van arbeidsverhoudingen voorop lopen”

Maarten van Beek, Directeur Human Resources ING Nederland: “Digitaliseren en innoveren zijn sleutelwoorden om een onderscheidende klantervaring te kunnen bieden. In de wereld die snel verandert is het belangrijk dat ING en haar medewerkers in staat zijn hierop te anticiperen en snel mee te bewegen. Het wordt voor medewerkers steeds belangrijker om zelf regie over hun loopbaan te nemen en hun vakmanschap te blijven ontwikkelen om onafhankelijk te zijn en zelf te kunnen beslissen waar ze hun vakmanschap inzetten. We hebben met de vakorganisaties een mooi onderhandelingsresultaat bereikt over een innovatieve cao met modernere arbeidsvoorwaarden, die recht doet aan de verschillende fases die medewerkers doorlopen tussen de eerste werkdag en de dag waarop je met pensioen gaat. De nieuwe afspraken passen bij deze tijd en bij de relatie die wij nastreven tussen ING en haar medewerkers. ING wil hen ondersteunen mentaal en fysiek vitaal te blijven. Op deze manier wil ING ook op het gebied van arbeidsverhoudingen voorop lopen. In 2018 gaan we in gesprek met onze medewerkers en starten we ook een aantal experimenten die richting moeten geven aan een ‘cao met agile principes’. In 2018 wordt ook gewerkt aan een nieuwe meer toekomstbestendige pensioenregeling.”