Mobiel werken: zeer belangrijk, maar geen prioriteit bestuurders

Mobiel werken staat bij veel organisaties niet op de agenda van het hoger management. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van het onderzoek naar mobiel werken dat de CHRO Community en Citrix onder HR-directeuren houden. Bedrijfscultuur, betrokkenheid en teamgeest hebben een grote invloed op het succes van een onderneming. Maar hoe behoud je medewerkers betrokken bij het bedrijf als zij flexibel werken? Vormen digitale technieken hierin een brug of vergroten zij deze de kloof? Geef je als management medewerkers de ruimte om hun werkweek volledig naar eigen inzicht in te delen of leg je afspraken over mobiel werken vast?

Ruim één op de drie respondenten (37 procent) geeft aan dat mobiel werken geen prioriteit heeft voor het hoger management. Een ongeveer even groot percentage (39 procent) antwoordt dat mobiel werken wel hoog op de agenda van bestuurders staat. Deze uiteenlopende houding ten aanzien van mobiel werken is opmerkelijk te noemen, aangezien 96 procent van de HR-directeuren vindt dat mobiel werken bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van een organisatie als werkgever. 82 procent is ervan overtuigd dat mobiel werken tot een hogere productiviteit bij werknemers leidt. 

Over het algemeen zien CHRO’s weinig obstakels voor mobiel werken, al is 1 op de 5 organisaties onvoldoende in staat om mobiel werken op ICT-vlak te ondersteunen. Hoge investeringskosten wordt door slechts 15 procent als een drempel gezien. Sinds 1 januari zijn bedrijven verplicht om datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Indien lekken ten onrechte niet gemeld worden kan de autoriteit boetes opleggen tot 820.000 euro of 10 procent van de jaaromzet. HR-directeuren lijken in mobiel werken geen grote bedreiging te zien. Slechts 5 procent van de respondenten zegt dat het in hun organisatie vanuit veiligheidsoverwegingen niet-wenselijk is om mobiel te werken.

———————————————————————–

Round table: Confidence as key (26 oktober)
Bedrijfscultuur, betrokkenheid en teamgeest hebben een grote invloed op het succes van een onderneming. Maar hoe behoud je medewerkers betrokken bij het bedrijf als zij flexibel werken? Geef je als management medewerkers de ruimte om hun werkweek volledig naar eigen inzicht in te delen of leg je afspraken over mobiel werken vast?

Tijdens de Round Table Mobiel werken: confidence as key? op 26 oktober gaan HR-directeuren in gesprek over deze vraagstukken. U kunt zich aanmelden voor deze Round Table via deze link