NGA Human Resources komt in handen van Alight

NGA Human Resources is een internationale payroll- en HR-dienstverlener. Het bedrijf komt in handen van Alight Solutions.

Alight Solutions is een Amerikaanse HR-dienstverlener. Het bedrijf is actief in Health, Wealth en Human Capital Management (HCM). Daarnaast biedt het oplossingen op het gebied van financieel management.

De acquisitie van NGA Human Resources moet volgens het persbericht de “globale voetafdruk” van Alight vergroten. Tegelijk moeten klanten gaan profiteren van een grotere set van cloudoplossingen op meerdere platforms.

Miljoenen medewerkers

NGA HR bestaat bijna vijftig jaar. De organisatie telt ruim 4500 medewerkers in 35 landen, waaronder Nederland. Zij ondersteunen jaarlijks miljoenen medewerkers in meer dan 100 landen.

De dienstverlener onderscheidt zich met leidende technologische platforms inclusief hrX. Die bieden een centraal toegangspunt tot payroll- en HR-oplossingen met analytics. Ook onderscheidt NGA HR zich met euHReka, een payrollplatform in de cloud.

Krachten bundelen

“Het toevoegen van de capaciteiten van NGA aan Alight staat ons toe om onze krachten te bundelen en een grotere waarde te bieden aan onze klanten”, zegt Andy Monshaw, CEO van NGA HR.

De partijen hebben de overname bekendgemaakt op 22 augustus. Volgens de bekendmaking gaat het om een definitieve overeenkomst. De voorgestelde transactie is afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Bron: NGA HR

Gerelateerde artikelen