Personio gewaardeerd op 5,45 miljard euro en lanceert People Workflow Automation

Personio gewaardeerd op 5,45 miljard euro en lanceert People Workflow Automation
Personio lanceert de softwarecategorie People Workflow Automation. Deze software stelt HR in staat verder te gaan dan HR alleen, door gefragmenteerde personeelsprocessen om te zetten in geautomatiseerde workflows die zich uitstrekken over alle applicaties van een organisatie. Naast de nieuwe software categorie zijn er ook nieuwe investeerders bijgekomen. De nieuwe inversteerders Greenoaks, Altimeter en Alkeon sluiten zich aan bij bestaande investeerders in Series E-financieringsronde van $270 miljoen.

Personio, het toonaangevende Europese HR-softwarebedrijf voor het mkb, lanceert People Workflow Automation: een nieuwe softwarecategorie. Hiermee kan het mkb handmatige en gefragmenteerde HR-processen omzetten in geautomatiseerde workflows die zich uitstrekken over de hele organisatie en alle applicaties. Daardoor wordt de operationele snelheid verhoogd en worden vervelende vertragingen en gemiste kansen vermeden. Mede dankzij zijn visie op deze nieuwe softwarecategorie heeft Personio een Series E-financiering van $270 miljoen ontvangen, waarmee de totale waardering van het bedrijf op $6,3 miljard komt.


Hanno Renner, co-founder en CEO, Personio

Deze Series E-financiering volgt op de financieringsronde van januari 2021 en brengt het totale opgehaalde kapitaal op ruim $500 miljoen. Met deze investering is Personio in staat om zijn product verder te ontwikkelen en de leiding te nemen in de nieuwe softwarecategorie People Workflow Automation. Verder kan Personio hiermee verder invulling geven aan zijn langetermijnstrategie, waarin de behoeften van klanten centraal staan.

De nieuwe financieringsronde werd geleid door Greenoaks Capital Partners, met deelname van Altimeter en Alkeon Capital. Deze drie fondsen delen een strategie om bedrijven die leiders zijn in hun categorie voor de lange termijn te ondersteunen, zowel tijdens hun private als publieke fase. Hun portfolio’s omvatten veel toonaangevende softwarebedrijven zoals UiPath, Hubspot, Stripe en Snowflake. De bestaande investeerders in Personio – Index Ventures, Accel, Meritech, Lightspeed, Northzone en Global Founders Capital – hebben ook allemaal opnieuw geïnvesteerd, wat Personio’s sterke visie en robuuste groeipad onderstreept.

Hanno Renner, co-founder en CEO van Personio, zegt: “Deze investering onderstreept de aanhoudende snelle groei van ons bedrijf en het immense marktpotentieel, maar ook dat de investeerders geloven in onze visie voor de toekomst van HR-technologie. Hoewel ik deze financieringsronde als een belangrijke mijlpaal beschouw, staan we pas aan het begin. Nu willen wij HR-teams helpen om verder te gaan dan HR alleen. De lancering van de softwarecategorie People Workflow Automation is daarbij een grote stap om het meest waardevolle bezit van ieder bedrijf, de mensen, optimaal te ondersteunen. Met deze technologie kunnen Europese mkb-ondernemingen sneller groeien.”

Neil Mehta, oprichter en Managing Partner van Greenoaks, zegt: “Hoewel kleine bedrijven het fundament van de Europese economie vormen, zijn ze te lang over het hoofd gezien door legacy-spelers in HR-software. Personio brengt enterprise-functionaliteit naar het mkb en zorgt voor een duidelijke verbetering van de productiviteit, waardoor HR-workflows worden vereenvoudigd gedurende de hele loopbaan van een werknemer bij een bedrijf.

“We hebben het geluk dat we partneren met veel toonaangevende private technologiebedrijven over de hele wereld en ik ben ervan overtuigd dat het Personio-team pas net aan hun missie is begonnen. De lancering van de nieuwe categorie People Workflow Automation zal bedrijven in heel Europa nog meer waarde bieden. Wij zijn trots dat we Personio mogen vergezellen tijdens deze spannende fase van hun ontwikkeling en kijken er naar uit om nog vele jaren partners te zijn.”


Executive board Personio

Bedrijven van iedere grootte haasten zich om te digitaliseren, als reactie op de coronapandemie. Mkb-ondernemingen gebruiken nu gemiddeld meer dan 40 verschillende applicaties, waarvan er veel gebruikmaken van HR-gegevens of betrekking hebben op HR-processen. Grote ondernemingen kunnen de impact van geïsoleerde en gefragmenteerde applicaties beperken door producten van verschillende softwarebedrijven (zoals Workday, ServiceNow en Uipath) te combineren met interne IT-middelen en consultancyorganisaties om workflowautomatisering op maat te bouwen. De meeste mkb-ondernemingen hebben echter niet de middelen, de technische expertise of de benodigde technologie om zelf geautomatiseerde workflows te bouwen.

Deze versnippering van processen en applicaties leidt tot tijdverspilling, vertragingen en gemiste kansen voor zowel werkgevers als werknemers. Een bedrijf kan bijvoorbeeld talent mislopen als een personeelsmanager niet snel een contract kan sturen naar een potentiële werknemer. Ook kunnen bedrijven risico lopen op een datalek als een medewerker vertrekt en het IT-team de toegang tot bedrijfsapplicaties niet tijdig blokkeert.

People Workflow Automation biedt een oplossing voor dit soort uitdagingen, door HR-processen te automatiseren in alle applicaties en teams binnen het bedrijf. Wijzigingen zoals opzeggingen, teamwisselingen, promoties, locatiewijzigingen en ziekmeldingen komen regelmatig voor bij iedere organisatie. Ieder van deze processen start een specifieke workflow. Personio helpt deze workflows te stroomlijnen en vertragingen te vermijden die kunnen leiden tot gemiste kansen. Daarbij komt er ook meer tijd vrij voor HR-teams, managers en werknemers. HR-teams kunnen gemakkelijk processen beheren die tot nu vroegen om handmatige taken binnen meerdere afdelingen.

Katarina Berg, CHRO bij Spotify en bestuurslid van Personio, zegt: “HR-teams werden tot nu toe afgeremd doordat ze moesten werken met verschillende tools, afdelingen en stakeholders. Bij Spotify hebben we de schaalgrootte om onze eigen platforms te bouwen om deze problemen op te lossen, maar HR-medewerkers in het mkb beschikken niet over de middelen die daarvoor nodig zijn. People Workflow Automation brengt een belangrijke technologietrend binnen het bereik van het mkb. Een trend die sterke impact zal hebben en die HR in staat stelt om verder te gaan dan HR alleen. Het is een geweldige ontwikkeling voor deze industrie.”

Samen met de lancering van de nieuwe softwarecategorie heeft Personio een aantal nieuwe functies gelanceerd waarmee klanten kunnen profiteren van workflowautomatisering. Daarbij gaat het onder andere om de integratie van collaborationplatforms zoals Slack en MS-teams, integraties met identity managementplatforms zoals Okta of MS Azure Active Directory en een Workflow Hub die HR-teams een compleet overzicht biedt van de actuele status en eventuele vertragingen in al hun workflows.

Lees hier meer over hoe People Workflow Automation helpt om vertragingen te voorkomen bij het uitvoeren van kritieke taken via individuele tools.

Gerelateerde artikelen