Anne Jaakke: ‘HR-dna had ik als kind al’

Topsprekers uit het programma van de HRExpo 2021 komen alvast aan het woord in een speciale podcastreeks, te beginnen met Anne Jaakke.

Een primeur bij Alex van Groningen in het komend voorjaar is de HRExpo 2021. Dit kennisevent is gericht op ambitieuze HR-professionals die corporate HR-teams boven zichzelf willen laten uitstijgen. De HRExpo 2021 biedt een kwalitatief hoogwaardig programma waar HR-professionals in een informele sfeer hun kennis kunnen verrijken over de laatste ontwikkelingen in het HR-vakgebied. Een selectie van HR-specialisten en top-CHRO’s van toonaangevende organisaties als LeasePlan Corporation, PostNL, Royal HaskoningDHV, Accenture, ABN AMRO, deelt hun kennis en ervaring. 

Talent aantrekken

In de aanloop naar de HRExpo 2021 laten we een aantal sprekers alvast aan het woord in een serie podcasts, te beginnen met Anne Jaakke. De voormalig Global HR Director bij Hunkemöller, besloot volledig van koers te veranderen en legde deze zomer de basis voor haar eigen bedrijf: Fantistics. Dit vanuit de overtuiging dat veel organisaties kansen laten liggen als het gaat om het aantrekken van het juiste talent en het juiste inzicht hebben in de kracht van hun eigen werkomgeving. Anna-Bo Bouwens van Alex van Groningen ontving haar in de studio voor een persoonlijk gesprek. 

In deze (Engelstalige) podcast passeren de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van de persoonlijke achtergrond van Anne Jaakke, haar carrière als CHRO, de ervaring die zij opdeed als lid van het MT tot en met haar eerste ervaringen met het ondernemerschap en de grote tegenstelling tussen beide werelden. Tot haar eigen verrassing en soms ook frustratie. 

Eerste baan in Tibet

Anne Jaakke belandt min of meer toevallig in het HR-vak. Zij rondde een opleiding aan de Hogere Hotelschool af en doorliep haar laatste stage van haar opleiding in China. Daarop volgde een eerste baan in Tibet, waar zij ongeveer een jaar verbleef totdat zij vanwege de visumregels naar Nederland terugkeerde. Wachtende op haar nieuwe visum nam ze een tijdelijke baan aan bij een uitzendbureau. Jaakke: “Daar raakte ik voor het eerst echt betrokken bij de human resource-kant van dingen.”

Anne Jaakke groeide op in een klein plaatsje in het zuiden van het land, wonend in een hotel en een vader die er directeur was. Jaakke: “De meeste mensen denken dat een hotel chique is, maar dit was het niet. Het hotel was gelegen tussen een snelweg en een klein vliegveld. Dat gezegd hebbende, heb ik veel gasten ontmoet in het hotel. En al vanaf mijn vierde werd ik opgevoed om vriendelijk, attent en gastvrij te zijn. Ik denk dat dat deel uitmaakt van mijn DNA, deel uitmaakt van mijn reis, en ook van mijn carrière.” 

Zij vertelt hoe zij 43 keer over de hele wereld is verhuisd, in meer dan 18 landen heeft gewoond en gewerkt, hier en daar een reis gemaakt, en in verschillende sectoren heeft gewerkt. “Mijn laatste baan was Global HR Director voor Hunkemöller. Een paar weken geleden heb ik ontslag genomen.”

HR Expo is the event to boost your network, skills and knowledge. Learn from the C-suite, get that 1-on-1 advice from experts and peers and get to know the exhibitors. We welcome you to join us for a day of learning and networking. HR professionals register for free.