Top 25 sites voor hoger opgeleide baanzoekers 2019

Top 25 sites voor hoger opgeleide baanzoekers 2019
Het meest gebruikte kanaal in 2019 voor hoger opgeleide baanzoekenden was de vacaturesite, blijkt uit onderzoek.

Intelligence Group zette de top-25 jobboards in Nederland voor 2019 op een rij. Jobsites zijn nog steeds populairder dan bijvoorbeeld het eigen netwerk, Google of social media. Indeed.nl domineerde in 2019 opnieuw de Nederlandse arbeidsmarkt. 

LinkedIn: 8 miljoen Nederlandse profielen 

Meer dan de helft van de hoger opgeleide (hbo of hoger) actieve baanzoekers gebruikte Indeed (53%), gevolgd door LinkedIn (42%). Indeed wordt gebruikt door alle opleidings- en ervaringsniveaus. LinkedIn (met 8 miljoen Nederlandse profielen) wordt voornamelijk gebruikt wordt door white-collar workers (Bachelor/Master-niveau). Onder alle actieve baanzoekers is dat 23%.

Wanneer Google for Jobs ook in Nederland geïntroduceerd wordt (waarschijnlijk dit jaar), zal het landschap langzaam maar zeker ook hier gaan veranderen. Net zoals in Engeland is de verwachting dat dit ten koste zal gaan van het Indeed-overwicht. 

Voor LinkedIn geldt dat recruiters er vaak actief zijn, vandaar dat het voor gebruikers interessant is om een profiel te hebben en uiteraard ‘openstaan’ voor een baan. De Nationale Vacaturebank staat op de derde plek, als best of the rest met 24%. 

Whitecollar-werk 

Monsterboard.nl heeft een aandeel van 18%, en is daarmee vierde. Randstad, dat in 2016 Monster wereldwijd overnam, staat zelf op de negende plek. Randstad is de grootste bemiddelaar in Nederland; voor uitzendwerk, maar ook voor white-collar werk met haar label Yacht. Tempoteam.nl (nr. 16) behoort ook tot de Randstadfamilie. 

Werk.nl, terug te vinden op de zesde plek, is het jobboard van de Nederlandse overheid. De site wordt vooral gebruikt door werklozen en mensen met een uitkering. Vacatures die de site aanbiedt, zijn gemiddeld van mindere kwaliteit.
 

Gerelateerde artikelen