Personeelsuitdagingen voor Fintech organisaties

Hoe moeten beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden zich op juiste manier ontwikkelingen om talent te blijven stimuleren in deze jonge sector? 3 vragen aan Michiel Klompen.

De enorme groei en hype rond de Fintech markt bracht de mannen van Willis Towers Watson op het idee om een pulse survey op te zetten om de ins en outs van deze sector in kaart te brengen. In een gesprek met Michiel Klompen, digital expert bij Willis Towers Watson, proberen we meer te weten te komen over deze jonge sector.

Wat is een van de grootste uitdagingen voor jonge Fintech organisaties?

“Wanneer we inzoomen zien wij dat de dynamiek die de Fintech kenmerkt bepaalde type hoogopgeleide mensen aantrekt. Deze mensen kijken veelal anders naar hun loopbaan dan hun collega’s in de traditionele finance en tech sector. Daarmee hebben ze ook behoefte aan een ander soort waardering vanuit hun werkgever.

Talent vinden en behouden is dan ook een lastige opgave voor veel fintech organisaties. Ze moeten concurreren met twee sectoren die al bestaansrecht hebben opgebouwd en waar HR al meer structuur heeft gecreëerd. Er zijn minder ervaren HR-professionals bij fintechs en de HR-afdelingen moeten het vaak doen met kleinere budgetten.”

Wat valt je op aan het HR beleid van Fintech ondernemingen?

“Dit pulse survey toont ook een uitgebreider inzicht naar de startsalarissen binnen deze drie sectoren. Fintech bedrijven zijn met name op zoek naar HBO en WO afgestudeerden binnen IT, data analyse en/of marketing. Met een startsalaris van zo’n 40.000 euro positioneren de fintech bedrijven zich tussen de salarissen van enerzijds high tech bedrijven en anderzijds bedrijven binnen de financiële sector. Procentueel gezien liggen de fintech startsalarissen ongeveer 10% hoger dan high tech bedrijven en 5% lager dan de startsalarissen in de financiële sector, wat over het algemeen een van de best betaalde sectoren is.”

Waar denkt u dat dit deze pulse survey toe kan leiden?

“De uitkomsten van dit pulse survey in Nederland hebben ertoe geleid dat er in maart 2018 een eerste wereldwijde volwaardige studie werd gelanceerd van de beloningen in de fintech sector. Hiervoor zullen bedrijven en respondenten in meer dan 25 landen worden bevraagd. De uitkomsten verwachten wij in oktober 2018 te kunnen publiceren.”

Gerelateerde artikelen