Werkgevers helpen werkzoekenden bij het vinden van werk

Via een nieuw peer-to-peer platform helpen werkgevers werkzoekenden om hun sollicitatie beter voor te bereiden.

Er lopen veel werkzoekenden vast in de zoektocht naar werk. 41 procent geeft aan moeite te hebben met het schrijven van een motivatiebrief. 26 procent vindt het lastig zichzelf op een professionele manier te presenteren en ook de zoektocht naar een passende vacature wordt als ingewikkeld ervaren (23%). Hiervoor introduceert Nationale Vacaturebank het online platform ‘Carrière Mentors’. 

Zo’n 25 mentors staan online klaar op Carrièrementors.nl om elke carrièrevraag van advies te voorzien. ‘Nationale Vacaturebank zocht voor het nieuwe platform naar inspirerende vakmensen die waardevol en authentiek advies kunnen geven, met een indrukwekkend cv en de wil om anderen te helpen,’ meldt het bedrijf. 

Vertegenwoordiging van ‘werkend Nederland’ 
De adviseurs werken in verschillende sectoren, hebben creatieve beroepen, zijn leiders in de online industrie of directeuren van multinationals. Ze beschikken over allerlei soorten vaardigheden, van ambachtelijke creativiteit, tot commercieel inzicht en managementskills. Samen vertegenwoordigen ze werkend Nederland, aldus de website.

‘We zijn trots dat we al 25 Carrière Mentors hebben gevonden die zich vrijwillig inzetten om werkzoekenden te helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Het is onze ambitie om het aantal Carrière Mentors te laten groeien en om werkend Nederland met werkzoekend Nederland te verbinden,’ aldus Ingrid Spierts marketingdirecteur van Nationale Vacaturebank.

Online chatfunctie voor persoonlijk advies
Actief werkzoekenden kunnen op de website meteen zien wie van de mentors online is. Vervolgens kunnen ze via een chatfunctie persoonlijk advies krijgen voor onder meer het beter laten opvallen van hun cv, de do’s en don’ts om persoonlijker over te komen of het aanpassen van hun online imago.