Werkloosheid gedaald naar 6 procent

Nederland had in juli 541 duizend werklozen, wat neerkomt op 6 procent van de beroepsbevolking.

In april van dit jaar waren er nog 572 duizend werklozen, 6,4 procent van de beroepsbevolking. Het percentage werkloze 45-plussers daalt daarbij het sterkst. Verder zijn er sinds april 40 duizend mensen met betaald werk bijgekomen. Dit meldt CBS. 
UWV verstrekt minder nieuwe WW-uitkeringen
In de eerste zeven maanden van dit jaar verstrekte UWV 300 duizend nieuwe WW-uitkeringen. Dat is 14 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor 55-plussers was de daling lager: 8 procent. 
Vanuit alle sectoren nam het aantal nieuwe WW-uitkeringen af, met uitzondering van het grootwinkelbedrijf. Vooral vanuit de bouwnijverheid, de sector zorg en welzijn, de grafische industrie en de uitzendbedrijven kwamen er minder aanvragen voor een uitkering binnen. 
Afname onder werklozen in alle leeftijdsgroepen 
Het aantal werklozen daalde van 572 duizend in april naar 541 duizend in juli. Het werkloosheidspercentage was aan het begin van die periode nog 6,4. De afname vond plaats onder werklozen van alle leeftijdsgroepen, maar was het sterkst onder 45-plussers. 
Onder jongeren tot 25 jaar daalde de werkloosheid de laatste drie maanden van 11,2 procent in april naar 10,8 procent in juli. Onder de 25- tot 45-jarigen ging dit van 4,8 naar 4,7 procent en onder 45-plussers van 6,1 naar 5,6 procent. De totale werkloosheid daalt al sinds begin 2014.