Werving financieel talent een zware opgave

Financieel talent blijft dun gezaaid. Dat maakt het aantrekken van bijvoorbeeld risicomanagers een zware opgave.

Vacaturesite Indeed meldt dit naar aanleiding van een eigen analyse. Daaruit blijkt dat ruim 40 procent van de financiële vacatures moeilijk is in te vullen. Daar komt nog eens bij dat het aantal vacatures in finance pluste met 14 procent.

Jonge beroepsgroep

Opvallend is dat veel vacatures op het gebied van risicomanagement lang openstaan. Zo staat van alle vacatures voor risicomanager en senior risicomanager rond de 54 procent langer dan zestig dagen open.

De vacaturewebsite schrijft dit toe aan het grotere belang van compliance bij bedrijven, waardoor onder andere risicomanagers nodig zijn. Ook gaat het om een relatief jonge beroepsgroep, is de verklaring van Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux.

Poos: ‘Ondanks dat we zien dat de vraag lijkt te stabiliseren, sluit het aanbod van geschikt talent hier nog steeds niet op aan.’

Zwaargewichten

Financiële zwaargewichten zijn over het algemeen het moeilijkst te vinden. Het gaat dan vooral om financieel consultants. Een andere lastige categorie bestaat uit specialistische functies, zoals medewerker hypotheken.

Bedrijven die in 2018 het meest op zoek waren naar financieel talent, zijn KPMG, Deloitte en Rabobank.

Bron: Indeed / Foto: Unsplash