Zuivelindustrie: app én persoonlijk budget duurzame inzetbaarheid

Medewerkers in de zuivel krijgen komend jaar een persoonlijk budget te besteden met behulp van een mobiele app.

Dit geldt voor circa 9000 medewerkers van twaalf zuivelbedrijven, die het budget naar eigen inzicht kunnen besteden aan de inkoop van bijvoorbeeld cursussen en financiële scans. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van de duurzame-inzetbaarheid-app Tiptrack op basis van licentie-overeenkomst met AWVN, die de app ontwikkelde. 

Duurzame inzetbaarheid borgen en verhogen 

Tiptrack is een interactieve online tool die medewerkers faciliteert bij de eigen regie over hun loopbaan. De betrokken zuivelbedrijven willen zo de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers borgen en vergroten, zowel vitaal als functioneel. 

Achterliggende gedachte is, dat verstandige keuzes gedurende de gehele loopbaan eraan bijdragen, dat werknemers ook op hogere leeftijd vitaal inzetbaar zijn. Zo geeft Tiptrack de gebruikers met een duurzame-inzetbaarheidsscan inzicht in de eigen persoonlijke situatie. 

Op basis van de uitslag krijgen zij een passend aanbod van tips, testen en een breed scala aan opleidingen. Tiptrack richt zich op werk, ontwikkeling, gezondheid en vitaliteit, geldzaken, en werk-privébalans. 

Vernieuwde software 

AWVN heeft Tiptrack in 2016 ontwikkeld in samenwerking met Indicia Nederland. Recent is de eerste versie van Tiptrack opgevolgd door de nieuwste versie. Ook KLM, Cargill en Dura Vermeer introduceerden de app eerder al voor hun medewerkers.

Gerelateerde artikelen