Nominaties bekend! Wie wordt CHRO of the Year 2024?

Ze zijn bekend, de drie kanshebbers om CHRO of the Year 2023, Caroline Tervoort van KPMG, op te volgen als meest onderscheidende CHRO van het jaar. Wie zijn de genomineerden en wat maakt ze tot serieuze gegadigden om uitgeroepen te worden tot CHRO of the Year 2024?

De afgelopen weken heeft de jury uit een longlist van mogelijke kanshebbers drie potentiële winnaars genomineerd, die allen in aanmerking komen om Caroline Tervoort, CHRO KPMG Nederland, dit jaar op te volgen.

Tijdens CHRO Day 2024 op 13 november aanstaande in kasteel de Hooge Vuursche, te Baarn zal de CHRO of the Year Award 2024 worden uitgereikt aan de beste van de drie volgende genomineerden. Lees verder voor meer achtergrond over de 3 kandidaten.

Arne-Christian van der Tang, CHRO TomTom

Arne-Christian van der Tang heeft al 15 jaar lang ervaring opgebouwd als HR-leider bij TomTom, waarvan sinds 2014 als Chief HR Officer. Hij speelt een cruciale rol in de transformatie van het bedrijf van een consumentgerichte organisatie naar een speler op de zakelijke markt.

Arne-Christian focust op wendbaarheid en talentmanagement voor de ontwikkeling van TomTom’s baanbrekende real-time kaarttechnologie. Met zijn inzet voor een innovatieve bedrijfscultuur en inclusieve werkomgeving, heeft Arne-Christian bijgedragen aan het herstel en de groei van TomTom in een dynamische technologische omgeving.

In zijn rol als Chief HR Officer bij TomTom heeft Arne-Christian meer dan een decennium de HR-strategie succesvol geleid en bijgedragen aan een sterke bedrijfscultuur. Zijn leiderschap en betrokkenheid bij zowel TomTom als de bredere HR-gemeenschap maken hem tot een uitzonderlijke CHRO die TomTom naar nieuwe hoogten heeft gebracht.

Suzanne Jungjohann, CHRO Royal Cosun

Suzanne Jungjohann is de Chief HR Officer bij Cosun, waar ze een centrale rol speelt in de transformatie van HR-processen binnen de organisatie. Onder haar leiding implementeerde Cosun een geavanceerd HR-systeem, gericht op het verbeteren van efficiëntie en het maximaliseren van talent binnen de verschillende businessgroepen, zoals Aviko en Cosun Beet Company.

Suzanne zet zich in voor een strategie die talentontwikkeling en leiderschap centraal stelt, en ze streeft naar synergie binnen de organisatie om de ambitieuze doelen voor 2030 te bereiken. Haar aanpak weerspiegelt een nuchtere en no-nonsense mentaliteit, kenmerkend voor de cultuur van Cosun.

Poleanne Vluggen, CHRO Vebego

Poléanne Vluggen, HR Director Kuehne+Nagel Nederland: "We zijn een onmisbare schakel gebleken"

Poleanne Vluggen is sinds september 2022 Chief People and Culture Officer bij Vebego International B.V. Met een sterke achtergrond in zowel hotelmanagement als HR, heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan in de hospitality-sector, onder andere als vicepresident HR Benelux bij Accor Hotels.

Haar carrière omvat ook een sleutelrol bij Albron, waar ze elf jaar verschillende HR-functies bekleedde. Vluggen, die altijd gefascineerd is geweest door de hotelbranche vanwege het mensgerichte aspect, ziet HR als een manier om “return on engagement” om te zetten in “return on investment.”

Bij Vebego is ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het menselijk kapitaal, met een focus op betekenisvol werk dat niet alleen de medewerkers, maar ook de samenleving positief beïnvloedt.

Inspiratie, Innovatie en Impact

Deze zomer is in overleg met de jury een longlist samengesteld vanuit de CHRO Community waaruit deze drie genomineerden zijn geselecteerd. De jury heeft vervolgens in gezamenlijk overleg een afweging gemaakt om hieruit de meest innovatieve, impactvolle en inspirerende HR-directeuren te selecteren als echte kanshebbers.

Deze CHRO’s hebben in de ogen van de jury HR-beleid laten zien met een duidelijke impact op de bedrijfsdoelstellingen en/of een bijdrage aan de beoogde strategische transformatie van de organisatie. Zij hebben er naar het oordeel van de jury blijk van gegeven te beschikken over HR-vakkennis en -professionaliteit en deze te kunnen combineren met strategisch inzicht, een heldere toekomstvisie en het vermogen om te leveren.

De jury van de CHRO of the Year Award

De jury van de CHRO of the Year Award 2024 is samengesteld uit de volgende oud-winnaars van de award:

Hoe gaat de jurering verder in zijn werk?

In de maand september gaan de genomineerden tijdens een individuele bijeenkomst met de jury in gesprek over hun verrichtingen van het afgelopen jaar, waarmee zij zich in positieve zin hebben onderscheiden als corporate HR-leider.

Op basis van dit gesprek, interviews in de vakmedia, research en input van referenties en vanuit de CHRO-community zal de jury tot een eindoordeel komen en beslissen wie de titel CHRO of the Year 2024 het meest verdient.