Basic-Fit transformeert de fitnesswereld ondersteund door één centraal HR-platform

Basic-Fit transformeert de fitnesswereld ondersteund door één centraal HR-platform
Basic-Fit, Europa's grootste en snelst groeiende fitnessketen, maakt een exponentiële groei door. Met 1.140 fitnessclubs in vijf landen, waarvan 225 clubs in Nederland, wil het van origine Nederlandse bedrijf in 2030 tussen de 3.000 en 3.500 sportclubs hebben.

Om dit ambitieuze doel te bereiken, moest Basic-Fit zijn HR-processen standaardiseren en verbeteren voor het managen van haar 7.000 werknemers (waarvan 2.800 in Nederland); twee vereisten waaraan het bedrijf met de Human Capital Management (HCM) software van Workday nu voldoet.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Gezien het dynamische karakter van de functies binnen Basic-Fit, is het essentieel voor het bedrijf dat de oplossing gebruiksvriendelijk is en toegankelijk vanaf mobiele apparaten. Met Workday zijn alle HR-taken, inclusief werving, onboarding, training en verzuim, nu gecentraliseerd en beheerd in het Workday-platform.

Naast de gebruikerservaring was de keuze voor Workday vooral een strategische. Sinds de uitrol van Workday HCM in juni 2021, heeft Basic-Fit één systeem voor alle geografische gebieden waarin het actief is. Dit centrale model biedt wereldwijde inzichten in alle data en toegang tot geconsolideerde rapporten, en ondersteunt HR zo in de besluitvorming. Zodoende is er ook meer tijd voor data-analyse.

Met Workday verbetert Basic-Fit

Flexibiliteit en schaalbaarheid om de groei van het bedrijf bij te houden.
Workday biedt schaalbaarheid. De oplossingen zijn beschikbaar in tal van talen en met een groot aantal modules die alle HR-behoeften van een bedrijf dekken. Hierdoor wordt Basic-Fit volledig ondersteund, ook naarmate de behoeften van het bedrijf zich ontwikkelen.

Geharmoniseerde processen voor meer inzicht in data.
Omdat HR-processen zijn gestandaardiseerd, hebben managers snel toegang tot gedetailleerde informatie om hun besluitvorming te vergemakkelijken. Ze kunnen de realtime HR-behoeften van iedere club of ieder land achterhalen en hiermee de strategische besluitvorming ondersteunen en versnellen.

Een geoptimaliseerde managementervaring.
Toegang tot data geeft managers meer inzicht, wat leidt tot optimaal personeelsmanagement. Clubmanagers hebben nu alle gegevens bij de hand om medewerkers te ondersteunen tijdens hun loopbaantraject binnen het bedrijf. Dergelijke ondersteuning op maat vertaalt zich in een veel hogere retentie van medewerkers.

Een betere werknemerservaring.
Via onboarding heeft talent binnen Basic-Fit toegang tot relevante HR-processen – van werving tot training. Met één oplossing wordt een vereenvoudigde ervaring geboden, beschikbaar vanaf ieder apparaat.

“Gezien onze snelle groei was Workday de voor de hand liggende keuze. Ze voorzien in al onze behoeften: schaalbaarheid, betere zichtbaarheid van HR-functies en een verbeterde werknemerservaring. Bovendien is onze HR-afdeling verheugd met de overgang, die nieuwe carrièremogelijkheden heeft opgeleverd gebaseerd op analyse en inzichten”, zegt Marie-Véronique Bernard, Human Resources Director bij Basic-Fit. “Ons doel is om op een duurzame manier te blijven groeien en Workday helpt ons hierin te slagen.”

“Ik ben verheugd om Basic-Fit te verwelkomen in de Workday-community. De sterke groei van het bedrijf vroeg om een Human Capital Management-oplossing waarmee de organisatie zich verder kan ontwikkelen. Managers hebben nu toegang tot realtime gegevens en informatie om de werknemerservaring te verbeteren en talent te ontwikkelen en behouden”, aldus Hette Mollema, Vice President Benelux bij Workday.