De impact van HR-tech op het succes van moderne bedrijven

De impact van HR-tech op het succes van moderne bedrijven
Moderne HR-technologie moet de opkomst van hybride werk ondersteunen, waarbij de nadruk ligt op het welzijn en de productiviteit van werknemers.

Bedrijven creëren niet voor niets flexibele werkplekken om hun werknemers tevreden en betrokken te houden en de productiviteit en bedrijfsresultaten te verbeteren. Om impact te hebben op zakelijk succes, dient HR-technologie tegenwoordig de complete organisatie te ondersteunen.

Modern HR-platform voor moderne bedrijven

Een modern HR-platform vereenvoudigt het personeelsbeheer en moderniseert de werkervaring voor elke medewerker, waardoor betrokkenheid, cultuur en productiviteit worden gestimuleerd. Het platform moet aan te passen zijn aan hoe organisaties werken, of het nu op kantoor, op afstand of hybride is. HR en managers willen meer overzicht, effectiever leidinggeven en processen stroomlijnen om de prestaties en retentie van personeel te verbeteren. Dat leidt uiteindelijk tot gezondere en productievere teams.

“Als technologie past in het dagelijkse werkleven, zullen werknemers het als waardevol ervaren en zal HR ervan profiteren. Als werknemers het een onderbreking vinden en ze moeten leren hoe ze het moeten gebruiken, is het oordeel eenvoudig: bedrijven zullen er niet veel waarde van ervaren.”

Josh Bersin, HR-technology 2021

De oplossing van HiBob

Maak kennis met Bob: het HR-platform van HiBob, waarmee de belangrijkste HR-processen, zoals onboarding, prestatiebeheer en beloningsbeheer, worden gestroomlijnd met behulp van geautomatiseerde workflows. Zo wordt de efficiëntie verhoogd, informatie uitgewisseld via een enkel platform en kostbare tijd bespaard. Bob levert real time kwantificeerbare gegevens die als basis dienen voor strategische beslissingen en veranderingen die invloed hebben op de bedrijfsresultaten.

Bob biedt:

  • HR-professionals meer overzicht en zichtbaarheid van en in het bedrijf
  • managers toegang tot inzichten en middelen om effectiever leiding te geven
  • werknemers de tools en informatie die nodig zijn om in contact en betrokken te blijven, zich te ontwikkelen en te groeien tijdens hun carrière

Bob helpt dynamische bedrijven om het beste uit hun werknemers te halen door de volgende belangrijke HR- en zakelijke prioriteiten te ondersteunen.

Bedrijfsgroei en opschalen

Bob is flexibel en aanpasbaar met minimale hulp van technische ondersteuning of professionele diensten. Bob’s vermogen om met niet-hiërarchische organisatiestructuren om te gaan maakt het gemakkelijk om met één platform op te schalen van een bedrijf met 50 werknemers naar een organisatie met 2.500 medewerkers. Met configureerbare processen voor elke locatie, inclusief verlofbeleid en workflows, is het mogelijk om het HR-platform snel te laten groeien en – internationaal – op te schalen.

Waardevolle inzichten en analyses

Bob levert rapporten en proactieve inzichten over vitale HR-KPI’s. Er worden dagelijks gegevens verzameld over de betrokkenheid van medewerkers en managers. Gegevensinzichten van het platform helpen HR-leiders bij het vormen van strategische programma’s en waardevolle informatie naar de directietafel te brengen.

Medewerkers met elkaar verbinden

Bob biedt een heldere, gebruiksvriendelijke ervaring die medewerkers, op kantoor of op afstand, met elkaar verbindt. Zo worden nuttige professionele en sociale relaties gecreëerd. Personeelsgegevens fungeren als sociale media-achtige profielen en de feed op de startpagina deelt bedrijfsnieuws. Werknemers en managers kunnen prestaties erkennen met behulp van Kudo’s en Shoutouts. Het gebruik van Bob motiveert mensen en geeft ze een goed gevoel over hun bedrijf en hun bijdragen.

Transparantie, inclusiviteit en eerlijkheid bevorderen

Bob verbetert de bedrijfscultuur door transparantie in de organisatiestructuur te creëren met de organigram-functionaliteit. Het platform biedt ook de mogelijkheid om de reis (of tijdlijn) van elke werknemer te bekijken, zodat nieuwe werknemers, evenals de werknemers die al een tijd voor het bedrijf werken, snel belangrijke details over collega’s kunnen zien. De functie van Bob voor anonieme rapportage – Your Voice – creëert een veilige en uitnodigende ruimte voor mensen om hun zorgen te uiten, wat inclusiviteit en eerlijkheid bevordert.

“Technologie ontwikkelt zich tot een sleutelfactor bij het verbeteren van de werknemerservaring. Een slechte werknemerservaring in de organisatie kan van invloed zijn op de productiviteit, prestaties en retentie van werknemers. Meer managers zien de digitale ervaring nu als een belangrijke factor in de werknemerservaring.”

Trevor White, Nucleus Research

Bespaar tijd op de belangrijkste HR-processen en focus op het grote geheel

Bob stroomlijnt HR-processen en bespaart tijd met behoud van nauwkeurigheid. Processen kunnen worden geautomatiseerd en vereenvoudigd, onboarding kan worden aangepast voor elke locatie of functie, er kunnen takenlijsten worden opgesteld en goedkeuringscycli worden geautomatiseerd.

Tijd- en afwezigheid kan worden bijgehouden via desktop en mobiel of via Microsoft Teams en Slack-integraties. Met enquêtes kunnen organisaties veranderingen in het sentiment van werknemers nauwlettend volgen, terwijl HR-inzichten en -rapporten HR-leiders en managers in staat stellen om continu de HR-prestaties en de werknemerservaring te verbeteren.

Gratis demo

Ga vandaag nog aan de slag met Bob. Voor lezers van CHRO biedt HiBob een gratis demo.