Inzichten Workday Elevate: hoe de arbeidsmarkt transformeert en de toekomst van werk verandert

Hoe onmisbaar automatisering en digitale technologie als AI vandaag ook zijn voor onze werkomgeving, zij brengen ook uitdagingen met zich mee. Als we die aangaan opent dit deuren naar efficiëntie en innovatie, aldus Hette Mollema van Workday.

Door Hette Mollema, Vice-President Benelux, Workday

In een tijd waarin de technologische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen, staat de toekomst van werk centraal in de discussies binnen de HR-wereld. Dit was dan ook het centrale thema tijdens Workday Elevate in Utrecht, waar ruim 300 professionals bijeenkwamen om de transformatie van de arbeidsmarkt en de rol van HR in deze evolutie te bespreken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste inzichten die tijdens dit evenement zijn besproken.

De veranderende werkomgeving

Tijdens de bijeenkomst in Utrecht werd allereerst benadrukt dat we aan de vooravond staan van een van de meest opwindende technologische verschuivingen aller tijden. Kunstmatige intelligentie, machine learning en automatisering vormen niet langer alleen technologische concepten; ze zijn de ruggengraat van onze hedendaagse werkomgeving geworden. Deze technologieën openen de deuren naar efficiëntie en innovatie – maar brengen ook uitdagingen met zich mee. Zo moeten organisaties nieuwe strategieën ontwikkelen voor talentmanagement en zich aanpassen aan de veranderende vaardigheidseisen. Daarnaast moet er een balans gevonden worden tussen het maximaliseren van technologie en het waarborgen van ethische principes en werknemerswelzijn in het digitale tijdperk.

HR als strateeg en innovator

Voor de HR-professional markeert deze verschuiving een transitie van traditioneel personeelsmanager naar een rol als strateeg en vernieuwer die de organisatie door deze transformerende landschappen loodst. Tijdens Workday Elevate werd het belang van het omarmen van technologische innovaties voor het future proof maken van het personeelsbestand nadrukkelijk belicht – een proces dat proactief leiderschap vereist. Leiderschap dat vooruit kijkt, de toekomstige vaardigheden kan identificeren die nodig zullen zijn – en leiderschap dat in staat is om een cultuur van continu leren te creëren. Zo worden HR-leiders de sleutelfiguren die nodig zijn om organisaties te ontwikkelen die zowel veerkrachtig als adaptief zijn.

Het belang van levenslang leren

Een van de kernpunten die naar voren kwamen tijdens Workday Elevate, is het belang van levenslang leren. De vaardigheden die vandaag relevant zijn, kunnen morgen verouderd zijn. Het creëren van een leercultuur binnen jouw organisatie is essentieel om concurrentievoordeel te behouden. Workday Elevate bood inzichten in hoe technologie kan worden ingezet om gepersonaliseerde leertrajecten te ontwikkelen die medewerkers niet alleen voorbereiden op de toekomst, maar hen ook betrokken en gemotiveerd houden.

Datagedreven besluitvorming

Een ander belangrijk thema was de rol van data in de toekomst van HR. Met de juiste tools en benaderingen kunnen data worden omgezet in inzichten die de basis vormen voor strategische besluitvorming. Dit omvat alles van het identificeren van talentgaps tot het voorspellen van personeelsverloop. Tijdens de bijeenkomst lieten we in een demo zien hoe de geavanceerde analytics en AI van Workday Human Capital Management HR-professionals ondersteunen bij het maken van onderbouwde beslissingen die de organisatie vooruit helpen.

Op weg naar een toekomstbestendige organisatie: de rol van HR

Samenvattend kregen de professionals die Workday Elevate hebben bijgewoond niet alleen inzicht in de veranderende aard van werk, maar ook in de kansen en uitdagingen die deze evolutie met zich meebrengt. Als HR-professional bevind je je in een unieke positie om deze transformatie vorm te geven: door technologische innovaties te omarmen, een cultuur van levenslang leren te bevorderen en datagedreven besluitvorming te integreren, kun je bijdragen aan een organisatie die niet alleen de huidige uitdagingen aankan, maar ook toegerust is op toekomstige successen. Laat de technologie van Workday een katalysator zijn voor verandering binnen jouw organisatie. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van Workday bezoek je de website www.workday.com/nl.