De Volksbank benoemt Jacqueline Touw tot Chief People & Organisation Officer

De Volksbank benoemt Jacqueline Touw tot Chief People & Organisation Officer
De Volksbank kondigt de benoeming aan van Jacqueline Touw tot lid van het Executive Committee. Met goedkeuring van de Raad van Commissarissen wordt zij per 1 oktober 2022 benoemd tot Chief People & Organisation Officer (CPOO). De ondernemingsraad heeft hierover advies uitgebracht en steunt de benoeming.

Jacqueline Touw beschikt over ruime ervaring op het gebied van strategische en digitale verandertrajecten bij internationale organisaties in verschillende sectoren. Momenteel werkt Jacqueline Touw bij Sligro Food Group waar zij als CHRO een ingrijpende, digitale transformatie begeleidt. Daarvoor was ze bij Essent eindverantwoordelijk voor HR tijdens een majeur verandertraject. Bij DSM bekleedde Jacqueline Touw diverse strategische HR-functies. Bancaire ervaring deed zij op bij Van Lanschot Bankiers N.V.

Gerard van Olphen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank: “De Raad van Commissarissen is blij met de benoeming van Jacqueline Touw voor de functie van CPOO in het Executive Committee van de Volksbank. Ik ben ervan overtuigd dat zij met haar expertise op het gebied van bedrijfs- en cultuurtransformaties een waardevolle bijdrage zal leveren aan de succesvolle realisatie van de strategie.”

Martijn Gribnau, voorzitter van het Executive Committee de Volksbank: “Ik verheug me op de komst van Jacqueline Touw en kijk ernaar uit om met haar samen te werken. Met haar benoeming is het Executive Committee nu compleet. Ik ben ervan overtuigd dat zij met haar ervaring in en visie op HR een cruciale rol zal spelen in het verandertraject waarin we ons bevinden om onze organisatie slagvaardiger te maken. Hierbij is een sleutelrol weggelegd voor de teams en onze medewerkers.”

Samenstelling Executive Committee

Het Executive Committee is per 16 mei 2022 operationeel en bestaat uit zeven leden: Martijn Gribnau (CEO), Marinka van der Meer (CCO), Jeroen Dijst (CRO), Marjolein de Jongh (CTO), Michel Ruijterman (CIO) en per respectievelijk 1 augustus 2022 André Haag (CFO) en per 1 oktober 2022 Jacqueline Touw (CPOO).