Durf je droomleven te leiden – begin je transformatie met een moment van reflectie voor jezelf

Het beginpunt van transformatie is een moment van reflectie voor jezelf creëren. Het voelt wellicht meer als een extraatje, een cadeautje, maar het is een investering in jezelf en jouw leiderschap, stelt Anne Jaakke.

Recent bezocht ik het concert van Marko Poucki, de beste vriend van mijn man én iemand die ik heel erg bewonder. Het was een feestelijke avond met een uitverkochte zaal. Het was een absolute droom die uitkwam voor hem. Iets waarvan hij dacht dat het nooit zou lukken, is hem uiteindelijk gelukt.

“Zijn motto in die tijd was klim niet te hoog, dan is de val des te zachter”

Marko’s muzikale teksten en stem raken me altijd diep. Deze keer nog meer, omdat hij elk nummer persoonlijk introduceerde door kort te vertellen wanneer en waarom hij het nummer heeft geschreven. Van achter zijn piano, op een donker podium, verlicht door een enkele witte lichtbundel, vertelde hij openlijk en voor het eerst over zijn nummer ‘Bang om te vallen’.

Dit nummer schreef hij naar aanleiding van een zeer moeilijke periode tijdens zijn studententijd in Groningen, waarin hij een angststoornis ontwikkelde die nog altijd op de achtergrond sluimert, maar waardoor hij enorm is gegroeid. Ooit remde hij voor elke denkbare hindernis, stopte hij voordat hij zelfs maar begon. Zijn motto in die tijd was ‘klim niet te hoog, dan is de val des te zachter’. Toch heeft hij het 30 jaar later voor elkaar gekregen zijn eens zo grote jongensdroom te verwezenlijken. Hij is in zichzelf blijven geloven, zelfs toen hij even zijn weg kwijt was.

Succesvol en kwetsbaar tegelijk

Die avond succesvol op een podium en tegelijkertijd kwetsbaar met zijn verhaal, inspireerde hij mij om deze column te schrijven. In mijn coachingspraktijk spreek ik namelijk dagelijks vele mooie mensen die dromen hebben die afwijken van wat ze nu doen. Die nog niet durven te leven met hun hart. Die wel heel zorgvuldig over veel dingen nadenken, maar het spannend vinden om te voelen wat ze echt zouden willen. Intuïtief weet je het. Je hogere zelf weet het. Maar dat risico…durf je te vallen?

Als ‘later, wanneer je groot bent’ voor jou ook vandaag is, wat zou je dan echt willen? Hoe gaat het met je? Hoe voel je je eigenlijk? Waar sta je nu en waar zou je willen staan aan het eind van dit jaar, of volgend jaar? Hoe kun je meer plezier hebben, meer ontspannen zijn, moeiteloos succesvol zijn? Welke obstakels liggen op jouw pad? Welke vaardigheden bezit je al en welke zou je graag willen ontwikkelen? Hoe kom je in contact met je intuïtie, je innerlijke weten, en hoe kun je dat zo goed mogelijk benutten?

Het beginpunt van transformatie is een moment van reflectie voor jezelf creëren. Het voelt wellicht meer als een extraatje, een cadeautje, maar het is een investering in jezelf en jouw leiderschap. Dit kun je jaarlijks voor jezelf creëren door simpelweg iets in te plannen en het dan ook daadwerkelijk te doen. Zelf investeer ik elk jaar in mijn eigen ontwikkeling. Ik deed een opleiding systemisch werken in 2023 en een opleiding tot het geven van familieopstellingen in 2022. Dit jaar ga ik voor de derde keer naar Tony Robbins en ik heb nog een wenslijst met andere dingen waar ik nog uit ga kiezen.

Eenmalige retreat

Ik vind jezelf ontwikkelen en blijven groeien het leukste wat er is. Vooral omdat ik weet dat je als coach je coachees maar kan brengen tot waar jezelf bent en zij de allerbeste coach verdienen.
Met Marko’s lied in mijn hoofd organiseer ik in juni een bijzondere eenmalige retreat voor vrouwelijke leiders die zichzelf een nieuwe dosis energie en inzicht willen geven. Drie dagen waarin niet alleen de mind aandacht krijgt, maar ook de body en soul. Waar je leert om ze met elkaar te verbinden, ook in je leiderschap, zodat jij je eigen droomleven kunt leiden. Wees net als Marko en ik niet bang om te vallen.

Meld je aan voor mijn holistische leiderschapsretreat die ik verzorg met mijn eigen mentor Marit Meijer. Voor meer info zie www.annejaakke.com of stuur een DM voor de Brochure Leadership Retreat Anne Jaakke