Mendix benoemt Astrid Lausberg, voormalig hoofd HR Operations, tot Chief People Officer

Mendix, een Siemens-onderdeel en wereldwijd leider op het gebied van low-code softwareontwikkeling, heeft Astrid Lausberg benoemd tot Chief People Officer (CPO). Lausberg, voorheen hoofd HR Operations en HR for Product and Technology, is toegetreden tot de C-suite om Mendix als een mensgerichte en gedreven organisatie te ondersteunen.

Sinds Lausberg in 2020 Mendix in dienst kwam, heeft ze zich bewezen als een betrouwbare adviseur voor medewerkers en voorvechter van medewerkersbetrokkenheid. In haar nieuwe rol zal ze verder bouwen aan een organisatie waarin de medewerker centraal staat en waarin open communicatie welkom is, feedback wordt aangemoedigd, psychologische veiligheid wordt geboden en innovatie wordt geïnspireerd. De persoonlijke aanpak en grote betrokkenheid, productiviteit en prestaties zullen bijdragen aan de groei van Mendix en aan het succes van 4.000 klanten over de hele wereld.

“De medewerkers van Mendix zijn echt uitzonderlijk en hun passie voor innovatie inspireert me iedere dag weer. Het team verzorgt de complexe digitale transformatie voor een aantal van de meest inspirerende enterprises over de hele wereld. Het is mijn prioriteit om een ondersteunende en inclusieve omgeving te bouwen waarin elke Mendix-medewerker zich goed voelt en uitstekende resultaten kan blijven leveren”, zegt Lausberg.

Gepassioneerd over de kracht van data

Voor Lausberg draait de toekomst van HR om het creëren van tastbare, meetbare waarde, zowel kwalitatief als kwantitatief, in de hele organisatie. Ze is gepassioneerd over de kracht van data om realtime inzichten te bieden aan HR-teams. Haar visie gaat verder dan alleen het presenteren van data, omdat ze resultaten wil combineren om te komen tot normatieve analyses.

Aangezien Mendix blijft groeien als organisatie, zal Lausberg ook nauw samenwerken met Mia Ellis, Global Head of Diversity, Equity and Inclusion (DEI) en Christina Samaniri, Head of Social Impact, om ervoor te zorgen dat DEI- en Corporate Social Responsibility (CSR) -strategieën een holistisch onderdeel vormen van alle activiteiten en processen van Mendix.

“Astrid beschikt over ongekende ervaring als people leader en heeft een diepgaand begrip van de koers en de doelen van Mendix”, zegt Raymond Kok, CEO bij Mendix. “Haar expertise in het stimuleren van een innovatiecultuur zal van groot belang zijn voor de verdere groei van Mendix als leider in de low-code markt en als organisatie waar mensen zich kunnen ontplooien.”

Ambitieuze plannen

“In mijn nieuwe rol als Chief People Officer werk ik nauw samen met Ray, die de leiding heeft overgenomen als onze nieuwe CEO, om het leiderschapsteam en alle medewerkers van Mendix te ondersteunen. We hebben ambitieuze plannen voor Mendix in 2024 en daarna. We kijken ernaar uit om als een hecht team deze plannen te verwezenlijken”, zegt Lausberg.

Lausberg is gevestigd in Nederland en heeft meer dan 15 jaar ervaring in HR. Dankzij haar opleiding in arbeids- en organisatiepsychologie, gecombineerd met een datagerichte aanpak, beschikt ze over de vaardigheden die nodig zijn om complexe uitdagingen aan te gaan en effectieve oplossingen te implementeren in elke fase van haar carrière. Als de nieuwe Chief People Officer van Mendix vervangt Astrid Lara Pyko, die een nieuwe functie krijgt als hoofd personeelszaken bij Siemens Oostenrijk.