Hilke van Helvoort maakt overstap van Strukton naar Bevolkingsonderzoek NL

Met ingang van 1 januari 2024 is Hilke van Helvoort werkzaam als Manager HR bij Bevolkingsonderzoek Nederland. Daarvoor was ze actief als HR manager bij Strukton Power, een werkmaatschappij van Strukton Groep.

Met deze overstap maakt Hilke van Helvoort de switch van de energiemarkt naar de gezondheidszorg. Van Helvoort was werkzaam als HR-manager bij Strukton Power, een werkmaatschappij van Strukton Groep. Strukton Power is actief in de energietransitiebranche, en heeft als core business Energietransitie en Grid Solutions voor hoogspanningstations.

Ook in haar nieuwe positie bij Bevolkingsonderzoek Nederland heeft Hilke van Helvoort de functie van Manager HR. Ze geeft daar leiding aan een HR-team dat bestaat uit 24 medewerkers. Van Helvoort rapporteert rechtstreeks aan de directie (Directeur Organisatie & Ontwikkeling).

Bevolkingsonderzoek Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bevolkingsonderzoeken naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Het Ministerie van VWS is opdrachtgever en het Centrum voor Bevolkingsonderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM/CvB) is verantwoordelijk voor de regie en subsidieverlening van de bevolkingsonderzoeken.

Bevolkingsonderzoek Nederland verzorgt de uitvoering in samenwerking met haar ketenpartners, zoals de huisartsen en de ziekenhuizen met als doel kanker in een vroeg stadium op te sporen. De organisatie is ontstaan vanuit een fusie van vijf regionale organisaties. In totaal werken er ongeveer 1000 medewerkers.