Erasmus Universiteit Rotterdam biedt medewerkers gratis loopbaanbegeleiding voor groei en werkplezier

De bijna 4000 medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) kunnen gratis loopbaancoaching krijgen. Hiermee belooft de universiteit medewerkers meer plezier in hun werk en verdere ontwikkeling en medewerkers zelf de regie over hun loopbaan te geven.

Nanette Compeer en Nicole van Dijk zijn werkzaam bij het Learning & Career Centre (LCC) van de EUR. Zij ondersteunen medewerkers gedurende drie tot zes maanden, zodat er voldoende tijd is om een vertrouwensrelatie op te bouwen. “We merken dat dit medewerkers helpt om vooruitgang te boeken en meer plezier in hun werk te vinden,” zegt Nanette.

“Ontwikkeling is belangrijk voor de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers”

De coaching bij de EUR is praktisch, actief en gebaseerd op een ervaringsgerichte aanpak, waarbij Nanette en Nicole medewerkers aanmoedigen om daadwerkelijk iets te doen en te ervaren. Oefeningen zoals een competentiespel, werken met vloerankers, outdoorsessies in de natuur of visualisaties helpen om nieuwe ideeën en inzichten te verkrijgen.

“Mensen die op een universiteit werken, zijn vooral gewend hun ratio te gebruiken. Bij een ervaringsgerichte aanpak worden beide hersenhelften gestimuleerd, wat kan leiden tot heel nieuwe ideeën en inzichten,” legt Nicole uit. De EUR blijft het loopbaanadvies continu verbeteren om de kwaliteit hoog te houden.

Toekomstgericht Ontwikkelen

“Ontwikkeling is belangrijk voor de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers,” zegt Nicole. “Zo kunnen ze groeien in hun werk, binnen of buiten de universiteit.” Marlies Vreeswijk, vertegenwoordiger van werknemers in de Erasmus Labour Council, legt uit: “Het is belangrijk dat medewerkers en leidinggevenden nadenken over wat ze nodig hebben voor hun functie of de ontwikkeling van hun team.”

“Zeker in deze tijd van bezuinigingen bij universiteiten zijn vragen over toekomstmogelijkheden urgenter dan ooit. Waar wil ik naartoe groeien, binnen of buiten de EUR, en welke stappen moet ik daarvoor zetten? Loopbaancoaching kan helpen om met deze vragen aan de slag te gaan.”