Lepaya wordt Europa’s grootste zakelijke EdTech-aanbieder

Lepaya wordt Europa's grootste zakelijke EdTech-aanbieder
Lepaya, de Nederlandse EdTech-specialist in zakelijke leer- en ontwikkeltrajecten, neemt Krauthammer over, een aanbieder van trainingen voor senior leiderschap en commercial excellence.

Lepaya is door de overname de grootste zakelijke EdTech-aanbieder voor leer- en ontwikkeltrajecten van Europa met meer dan 400 medewerkers in dienst, verdeeld over Amsterdam, Londen, Berlijn, München, Stockholm, Parijs, Zürich, Brussel en Shanghai. Wereldwijd bedient Lepaya nu meer dan 1000 klanten, waaronder ING, Dell, Maersk, Backbase en Freudenberg.

Behoefte aan platform

Nu bedrijven in de huidige economische situatie voor de uitdaging staan om meer werk te doen met minder mensen, is de behoefte aan een impactvolle en schaalbare aanpak voor de training en bijscholing van personeel relevanter dan ooit. De vraag naar tastbare leerresultaten stijgt waardoor er steeds meer behoefte is aan platformen die impact maken met innovatie en engagement. Daarom is volgens een persbericht de combinatie van Krauthammer’s expertise op het gebied van diepgaande trainingen met Lepaya’s bewezen platformgedreven aanpak een belangrijke stap vooruit in deze sector. De gecombineerde organisatie wordt voor klanten het meest geavanceerde platform voor het vergroten van capaciteiten.

Eerdere overnames

Sinds de oprichting heeft Lepaya organische groei steeds gecombineerd met succesvolle overnames. Na de overname van AI-technologiebedrijven, zoals het in München gevestigde VCoach (nu Lepaya AI-Coach), het Amsterdamse Smartenup en de recente overname van het Londense SpeakFirst, heeft Lepaya met succes productportfolio’s geïntegreerd. Daarmee heeft het bedrijf bestaande portfolio’s en oplossingen van wereldklasse geholpen hun maatschappelijke impact te versnellen door sneller te schalen en meer bedrijven en lerenden te bereiken.