Persbericht: Personio bereikt mijlpaal van 100 integraties, waarmee Europese mkb-bedrijven efficiëntere HR-processen kunnen bouwen

Persbericht: Personio bereikt mijlpaal van 100 integraties, waarmee Europese mkb-bedrijven efficiëntere HR-processen kunnen bouwen

Amsterdam, 26 april 2022 – Personio, Europa’s toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven, heeft zijn 100e software-integratie toegevoegd aan de Personio Marketplace. Slechts een jaar na de lancering van Marketplace gebruikt al 70% van de klanten van Personio de apps en API’s van het bedrijf om duizenden uren aan handwerk te besparen en om kritieke HR-processen te verbeteren, zoals salarisadministratie, gegevensanalyse, werving en het meten van de werknemerstevredenheid.

Met een continu groeiend aantal integraties is het mogelijk om steeds meer handmatige en gefragmenteerde HR-processen te automatiseren en te stroomlijnen via Personio’s Marketplace.

Dankzij de integratie van Personio met de messaging-app Slack kunnen medewerkers bijvoorbeeld tijd besparen door rechtstreeks binnen Slack een vrije dag aan te vragen, wat de werknemerservaring verbetert. Zodra de aanvraag is goedgekeurd in Personio, wijzigt automatisch de Slack-status van deze persoon, waardoor het hele team wordt geïnformeerd.

Dit verbetert de productiviteit en efficiëntie voor HR-teams en voor werknemers en sluit aan bij Personio’s visie op de toekomst van HR-technologie: People Workflow Automation.

Sarah Thomas, People Lead bij Mindful Chef, een klant van Personio:

“Personio biedt een hoog niveau van automatisering en personalisatie, wat betekent dat we workflows kunnen ontwerpen die passen bij onze unieke processen.”

Nick Matthews, Vice President en General Manager EMEA bij Culture Amp:

‘’Een aantal van de meest vooruitstrevende organisaties in Europa benut de kracht van People Workflow Automation om hun Employee Experience programma’s aan te sturen via Culture Amp. HR-professionals kunnen zich focussen op hun HR-strategieën met behulp van accurate, real-time data-uitwisseling tussen Personio en Culture Amp.‘’

Hugues Vincent, Hoofd Product Partnerships bij Personio:

“Europese mkb-bedrijven worstelen met een voortdurend groeiend aanbod van softwarediensten die gegevens en processen van mensen raken. HR-teams hebben daar last van. Onlangs hebben we ontdekt dat 50% van de Nederlandse HR-beslissers zoveel tijd kwijt zijn aan administratie dat het hun strategische taken beïnvloedt. Door een ecosysteem op te bouwen dat efficiëntie verbetert , helpen we HR-teams om weer de controle te pakken zodat ze zich kunnen concentreren op de taken die belangrijk zijn voor hun organisatie. Het bereiken van 100 integraties is een belangrijke mijlpaal in deze missie.”

De integraties die beschikbaar zijn op de Personio Marketplace bestrijken alle relevante HR-processen, zoals samenwerking, identiteits- en toegangsbeheer, reis- en onkosten en urenregistratie.

Dankzij het ecosysteem van Personio-integraties kunnen verschillende tools automatisch met elkaar communiceren, waardoor HR-teams processen over verschillende afdelingen heen kunnen aanpakken. De geautomatiseerde data-uitwisseling tussen systemen zorgt er ook voor dat alle werknemersgegevens altijd up-to-date zijn, terwijl de kans op handmatige fouten wordt verminderd.

Op de Marketplace zijn onder andere de volgende integraties te vinden:
Microsoft Teams en Slack – de tools die het meest worden gebruikt door klanten van Personio en die automatische meldingen en updates ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld een ‘out of office’ status zijn die naar deze platforms wordt gepusht zodra deze centraal wordt ingesteld.
WorkMotion – voor het compliant werven en onboarden van werknemers over de hele wereld.
Zapier – dat Personio’s ecosysteem uitbreidt met duizenden SaaS-tools
• Andere integraties, waaronder Rydoo en Recruitee.

Dankzij het groeiende aantal integraties met Personio kunnen klanten nu gebruikmaken van meer dan honderd workflows die helpen om efficiëntere HR-processen te creëren. De Personio Marketplace wordt voortdurend uitgebreid, waarbij regelmatig nieuwe software-integraties en geautomatiseerde workflows worden toegevoegd.