Personio helpt bedrijven menselijk potentieel optimaal in te zetten

Personio helpt bedrijven menselijk potentieel optimaal in te zetten
HR-softwarebedijf Personio gaat zich in 2021 richten op het verder digitaliseren van HR, dat in veel organisaties mede door de crisis voor forse uitdagingen staat. Personio wordt daarbij geholpen door een recente geslaagde financieringsronde van € 100 miljoen.

Wat betreft werken op afstand en het herstructureren van organisaties is in 2020 één ding duidelijk geworden: het ontwikkelen van een HR-strategie die past bij de eisen die de huidige tijd stelt aan organisaties staat nu voorop. Zeker als het erom gaat een positief verschil te kunnen maken in het dagelijks leven van werknemers.

HR richt de aandacht op mensen, wat bijdraagt aan het zakelijk succes van de organisatie

Organisaties gedijen tenslotte als hun medewerkers dat doen. Tegen deze achtergrond ziet Personio het als missie om werkgevers in heel Europa te helpen hun productiviteitspotentieel te ontsluiten door het digitaliseren en automatiseren van alle mens-gerelateerde processen.

HR-succes is zakelijk succes

“HR richt de aandacht op mensen, hetgeen tot zakelijk succes leidt. Alleen wanneer bedrijven hun HR-afdelingen de vrijheid geven om strategisch te werken, kunnen ze echt succesvol zijn… Om dit te laten slagen, moeten wij alle HR-processen in zijn geheel heroverwegen”, aldus Hanno Renner, CEO en medeoprichter van Personio (foto).

De missie van Personio, dat alleen al in 2020 in omvang verdubbelde, is om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken. Zo kan HR zich concentreren op het meest waardevolle kapitaal van de organisatie: de mensen. De HR-tool van Personio omvat onder meer recruitment, onboarding, en verzuimmanagement. Alle HR-kernprocessen die organisaties organisaties nodig hebben worden ondersteund.

Als HR de processen op orde heeft, kan het zich bezighouden met de HR-strategie

Meer dan 3.000 klanten verdeeld over 80 landen vertrouwen op Personio om hun HR-processen gemakkelijker te maken. Hierdoor kunnen ze zich meer concentreren op strategische initiatieven, organisatieveranderingen initiëren en bijdragen aan het succes daarvan.

En dankzij een recente kapitaalinjectie bereidt Personio, met vestigingen in München, Madrid, Londen en Dublin, ambitieuze plannen voor om dit jaar verder te investeren in verschillende Europese markten. Het betreft de Benelux, Spanje, het VK en de Scandinavische landen. Tegelijkertijd verdubbelt de dienstverlener zijn teams in elk van deze regio’s.

Het toegewijde team voor de Benelux wordt zelfs verviervoudigd: van 5 medewerkers nu tot 20 aan het eind van dit jaar. “Wij helpen het mkb in Europa hun potentie en productiviteit volledig te benutten door HR-activiteiten te digitaliseren en te automatiseren”, vertelt Lars Boom, Country Manager Benelux. “Binnen Nederland ondersteunen we bijvoorbeeld Channable en GoSpooky”.

Meest waardevolle HR-softwarebedrijf

Begin 2021 kondigde Personio een financieringsronde aan om op de kapitaalmarkt ruim € 100 miljoen op te halen. De belangstelling voor deze D-serie financieringsronde was groot en werd in korte tijd succesvol afgerond.

Dit leidde tevens tot een waardering van € 1,4 miljard, waardoor het bedrijf officieel geldt als een unicorn, en het meest waardevolle HR-softwarebedrijf op het Europese continent werd. Voor Personio een stap in het beoogde groei- en ontwikkelpad dat de organisatie voor zich ziet.

De crisis brengt deze ambities in een stroomversnelling. Zo zal de toekomst van HR er waarschijnlijk anders uitzien dan de HR-wereld vóór de pandemie. Die zal in het teken staan van een evolutie van de wereld zoals we die tot nu toe kenden. Bedrijven zullen opnieuw moeten gaan bedenken hoe zij in dit ‘nieuwe normaal’ hun weg kunnen vinden en succesvol kunnen zijn.

Dat begint met digitalisering. Bedrijven die tot nu vertrouwden op papieren of ongestructureerde digitale processen, zullen vooruit moeten kijken, het stuur in handen moeten nemen en veranderingen moeten doorvoeren. Oftewel hun manier van werken digitaliseren en dit doen met een doordacht doel en een duidelijke intentie.

Waarde creëren voor medewerkers

Dat betekent dat HR-professionals de tools krijgen die ze nodig hebben om hun inspanningen te richten op het creëren van waarde voor medewerkers. En als HR de processen op orde heeft, kan het zich bezighouden met de HR-strategie.

Dat is het doel waar Personio zich de komende jaren op gaat richten. Na al meer dan 3.000 HR-teams in heel Europa te hebben geholpen, zijn er ongeveer nog 1,2 miljoen bedrijven (van 10 werknemers of meer) die nog moeten investeren in het digitaliseren van hun HR-processen en daarvoor een goede oplossing nodig hebben.

Eén ding is zeker: de wereld van HR verandert snel. Personio behoort tot de koplopers onder de bedrijven met ambitieuze plannen om oplossingen te bouwen die HR-teams en organisaties in bredere zin helpen hun potentieel en dat van hun medewerkers te ontsluiten.

Bezoek de website van Personio en boek een webdemo om vandaag nog kennis te maken met hun product en visie.