Personio opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Personio gewaardeerd op 5,45 miljard euro en lanceert People Workflow Automation
Op 1 september 2021 heeft de Europese HR-specialist Personio een Benelux-kantoor geopend in Amsterdam. Het bedrijf groeit snel in deze regio en de nieuwe lokale vestiging reflecteert het belang van de Benelux-regio voor Personio.

Diverse Benelux-bedrijven maken al gebruik van Personio, waaronder SkyTeam, GoSpooky, SkinVision en Lepaya. Het Benelux-kantoor staat onder leiding van Lars Boom, Country Manager Benelux, die vanuit München al een Nederlands team had samengesteld en dit team gaat uitbreiden.

“We bieden ondernemingen moderne digitale tools waarmee ze HR-kerntaken sneller, makkelijker en beter kunt uitvoeren”

In oktober 2021 ontving Personio een Series E-financiering, waarmee de waardering van het bedrijf nu $6,3 miljard bedraagt. Dit maakt Personio niet alleen tot het meest waardevolle HR-techbedrijf van Europa, maar behoort het bedrijf tevens tot de top-10 van Europa’s meest waardevolle startups.

Waarom is Amsterdam gekozen als vestigingsplaats voor Personio in de Benelux?
“Amsterdam is de perfecte locatie voor ons Benelux-kantoor. Het bevindt zich midden in het zakelijke hart van deze regio. De opening van dit kantoor is een volgende stap in onze groeistrategie voor Europa en met name voor de Benelux. Hiermee gaan we verdere invulling geven aan onze ambitie om meest toonaangevende HR-platform voor het Europese mkb te worden.”

“Met dit kantoor in Amsterdam zijn we dichter bij onze Benelux-klanten en kunnen we ze beter bedienen en sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen. En natuurlijk is het vanuit een lokale vestiging makkelijker om lokaal talent aan te trekken”, zegt Boom. “Daarnaast staat Amsterdam bekend om zijn zeer actieve startup community en een economisch klimaat dat geweldige kansen biedt voor mkb-ondernemingen.”

Wat zijn de verwachtingen voor de Benelux?
“Net als in de rest van Europa is er bij mkb-ondernemingen in de Benelux een duidelijke behoefte aan een complete en gemakkelijk te gebruiken HR-oplossing. Dat blijkt wel uit onze snelle groei in de Benelux, het afgelopen jaar. We hebben intussen tientallen klanten in deze regio en we verwachten dit aantal het komende jaar flink te vergroten.”

“Het feit dat de Benelux een echte-mkb regio is, biedt uitstekende kansen. Ruim 70 procent van die bedrijven doet HR nog steeds met de hand, bijvoorbeeld met Excel. Dat is tijdrovend, inefficiënt en je mist belangrijke HR-functies en inzicht. Met Personio bieden we deze ondernemingen moderne digitale tools waarmee ze alle HR-kerntaken sneller, makkelijker en beter kunnen uitvoeren.”

“Daarmee kunnen ze HR echt strategisch inzetten, om verder te kunnen groeien. En dat is nodig ook, want de arbeidsmarkt is bijzonder verhit nu de grote delen van de economie zich veel sneller herstellen dan verwacht. In Nederland zijn er momenteel meer vacatures dan werkzoekenden, dus dat betekent dat je je medewerkers echt moet koesteren en goed moet begeleiden. Anders loop je goede kans dat ze vertrekken.”

“Dit zijn allemaal zaken die om inzicht en een goed, mensgericht HR-beleid vragen”

“In onze recente HR-survey onder 1.000 werknemers en 500 HR-beslissers in Nederland, zegt bijna de helft van de werknemers dat ze de komende 12 maanden van baan willen veranderen. Veel bedrijven lopen dus kans dat ze de komende tijd talent kwijtraken, wat natuurlijk gevolgen heeft voor de continuïteit en de groei.”

“Werknemers geven verschillende redenen voor hun wens om te vertrekken, zoals een verslechtering van de werk-privébalans en een gebrek aan waardering voor hun werk. Wil je dat als onderneming voorkomen, dan moet je natuurlijk wel weten wat er speelt onder je mensen en ze goede perspectieven bieden voor hun persoonlijke groei en carrière. Dit zijn allemaal zaken die om inzicht en om een goed, mensgericht HR-beleid vragen.”

“Dat lukt je niet met een Excel-sheet, daar heb je de juiste tools voor nodig. In dezelfde survey geeft de helft van de ondervraagde Nederlandse HR-beslissers aan dat ze niet beschikken over de data en de inzichten die ze nodig hebben om hun bedrijf goed te kunnen ondersteunen op dit gebied. Dat is precies waar Personio ze bij kan helpen.”

Hoe wil Personio zich gaan onderscheiden in deze regio?
“Er zijn al veel HR-oplossingen op de markt, maar die richten zich vooral op grote organisaties, of het zijn oplossingen voor heel specifieke HR-processen. Personio biedt juist een complete en volledig geïntegreerde HR-oplossing voor alle belangrijke HR-processen waar specifiek mkb-organisaties mee te maken hebben.”

“Daarnaast is het Personio-platform van meet af aan opgezet om te voorzien in de behoeften van Europese mkb-ondernemingen. Zij hebben oplossingen nodig die makkelijk te gebruiken zijn, die snel uitgerold kunnen worden en die minder kosten dan de oplossingen voor grote organisaties.”

“Ik ben ervan overtuigd dat wij mkb-ondernemingen in de Benelux echt kunnen helpen om HR naar een hoger niveau te brengen en zo de strategische rol van HR vergroten. Dat is enorm waardevol, want mensen zijn en blijven het meest waardevolle ‘eigendom’ van iedere organisatie”, concludeert Boom.

Klanten over Personio

“Personio maakt het leven van een People Team zoveel makkelijker. Wij zitten echt bovenop onze data en wat mij zo blij maakt, is dat ik echt goede feedback van het personeel krijg. Tot dusver heeft Personio bewezen dat het de groei en het succes van GoSpooky kan ondersteunen.”
– Emilie van der Lande, People & Culture Director, GoSpooky

“We zijn van een oud systeem dat was losgekoppeld, overgestapt op een centrale gegevensbron waar we alle informatie over onze werknemers bij elkaar zien. We zijn nu in staat om koppelingen te maken met alle andere onderdelen van de organisatie, zoals ons projectmanagement of onze interne communicatietools. Personio is een geweldig startpunt geworden voor mensen die nieuw zijn binnen het bedrijf, zodat ze meteen volledig begrijpen waar ze dingen kunnen vinden.”
– Lara Felske, Human Resources Lead, SkinVision