Grootste zorg Nederlandse leider: personeelstekort bedreigt groei en concurrentievermogen

Een tekort aan gekwalificeerd personeel is de belangrijkste zorg van bijna één op de drie Nederlandse leiders. Dit blijkt uit het FTI- BOLD Netherlands Resilience Barometer-onderzoek van FTI Consulting.

Het samengestelde effect van personeelstekorten, stijgende energiekosten en inflatie vormt een drievoudige bedreiging voor de groei en het concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven, zo blijkt de Netherlands Resilience Barometer, een onderzoek onder bijna 600 topmensen van grote Nederlandse bedrijven uit 11 bedrijfstakken.

Aanpak voor behouden en aantrekken talent aanpassen

Volgens het onderzoek is een tekort aan gekwalificeerd personeel de belangrijkste zorg van Nederlandse leiders (29%), gevolgd door het effect van de oorlog in Oekraïne op de beschikbaarheid en de kosten van energie (27%) en de inflatie (25%). Bijna vier op de vijf ondervraagde bedrijven verwachten hun bedrijfsmodel fundamenteel te moeten veranderen om concurrerend te blijven.

Bijna negen van de tien respondenten (87%) geven aan dat hun bedrijf de aanpak voor het aantrekken en behouden van talent onlangs heeft aangepast. Een kwart van de ondervraagden (26%) beschouwt werving en behoud van medewerkers als een belangrijk reputatierisico en verwacht in de komende twaalf maanden op dit gebied door de media onder de loep te zullen worden genomen.