Top 5 best gelezen interviews 2023: van grootbank en advocatenkantoor tot universiteit en multinational

De top 5 van best gelezen interviews met HR-leiders in 2023 tot op heden is qua sector en organisatietype tamelijk gevarieerd. Het interview met Rabobank-CHRO Janine Vos gaat aan kop met als nipte tweede het interview met Loyens & Loeff-Group HR Director Sylvia de McArthur.

Het interview met Janine Vos, CHRO van Rabobank, over de toekomst van werken bij Rabobank is het best gelezen interview met een HR-leider. Misschien niet geheel onverwacht, gezien de media-aandacht waar deze HR-leider zich de afgelopen jaren op mocht rekenen.

Vanwege haar uitgesproken visie op de toekomst van werk, haar heldere overtuigingen op de toekomst van leiderschap én de vaardigheid om deze pakkend over te brengen, werd ze in 2017 uitgeroepen tot ‘CHRO of the Year’. Sindsdien duikt haar gezicht vaker op in de CHRO-kolommen.

Los daarvan hebben de lezers van CHRO traditiegetrouw een bovengemiddelde belangstelling voor interviews met HR-leiders. Van de best gelezen artikelen betreft 60% een interview met een CHRO, CPO, Directeur HR of een vergelijkbare functie.

Eerlijkheidshalve vermelden we dat het best gelezen interview dat met hoogleraar en arbeid & en organisatiepsycholoog Janneke Oostrom was, met als titel “Een klik met de kandidaat? Niet doen”.  Uit onderzoek blijkt namelijk dat niet de intelligentietest maar het gestructureerde interview de beste voorspeller is van werkprestaties van een kandidaat. Volgens de hoogleraar is er geen enkel bewijs dat een klik met kandidaten leidt tot een goede keuze.

Dit is top 5 van best gelezen CHRO-interviews 2023 tot nu toe:

 

Janine Vos, CHRO Rabobank: “De toekomst is dat je werkplek voelt als thuiskomen”

 

Sylvia The-McArthur, HR Director Loyens & Loeff: “Tijd voor een meer collectief beloningssysteem”

 

Esther van Opstal, CHRO Universiteit Leiden: “De veranderingen die we willen doorvoeren zijn ingrijpend”

 

Hernan Rein, Global HR Director Vopak: “We zijn cooler dan van buitenaf lijkt”

 

Susan Karnebeek, Chief People Officer Groendus: “Bij fusies en overnames kun je struikelen op details”