Vandaag leren over de workforce van morgen

Bent u als CHRO de arbeidsmarkt altijd een stapje voor? Sluit u aan bij een select gezelschap en leer over de workforce van morgen.

De vraag naar nieuwe skills en competenties wisselt voortdurend. Denk bijvoorbeeld aan hoe bedrijven vandaag de dag hun omzet genereren en vergelijk dit met de situatie van vijf of tien jaar geleden. Over net zoveel jaar kan de wereld er weer totaal anders uitzien. Hoe bereidt u zich nu al voor op de vraag die gaat komen?

Op 19 november 2019 vindt de Oracle Modern Business Summit plaats in Bussum. Tijdens deze top denkt u alvast na over de workforce van morgen. Dat doet u in het gezelschap van topsprekers als Yuri van Geest van Singularity University Benelux. Ook ontmoet u peers uit uw vakgebied met wie u ervaringen kunt delen.

Gamechanger

Een belangrijke gamechanger die aan bod komt, is de transformatie naar de service-economie. Deze draait meer dan ooit om menselijk kapitaal. De business moet daarom sneller met HR kunnen schakelen om talent te vinden en te ontwikkelen. Want hoe komt u nu of straks bijvoorbeeld aan de beste data-analisten?

Een belangrijke hefboom voor succes is technologie. Uit een onderzoek (pdf) dat in opdracht van Oracle werd uitgevoerd, blijkt dat dit een niet te missen voorwaarde voor bedrijven is om goed te presteren. De algehele invloed hiervan op de prestaties van een bedrijf bedraagt 27 procent, wat een flinke impact is.

Factoren

Toch staat technologie niet op zich als u klaar wilt zijn voor de toekomst. Zeven andere, culturele factoren spelen een sleutelrol. De workforce van morgen is bijvoorbeeld flexibel en bereid om veranderingen door te voeren. Ook is er sprake van een bereidheid om te leren en worden beslissingen genomen op basis van data.

Uiteraard is niet elk bedrijf hier even ver in. Op de Modern Business Summit ontdekt u tijdens de netwerkbreaks hoe uw peers ervoor staan. Daarbij kunnen de besproken thema’s dienen als een goede gespreksstarter. Een andere tip: sla vanuit HR de brug naar andere afdelingen en breng ook uw CFO of COO mee.

Samen met uw collega’s de toekomst omarmen? Kom naar de Modern Business Summit.

Meer informatie

Registreer nu