Voordelen mobiel werken

HP: Mobiel werken is goed voor de medewerker, goed voor de organisatie

Medewerkers zijn steeds mobieler. Een dagje thuis of elders werken is al helemaal ingeburgerd. En het is natuurlijk ontzettend handig om ook buiten kantooruren nog even te kunnen overleggen met klanten of collega’s. Alsof dat nog geen redenen genoeg zijn om over te stappen op mobiel werken, geeft HP u er nog een aantal. Van kostenbesparingen tot aantrekkelijk werkgeverschap.

Dit artikel wordt u aangeboden door HP

Minder ziekteverzuim

Ten eerste vinden werknemers mobiel kunnen werken een zeer belangrijke arbeidsvoorwaarde, en dit geldt al helemaal voor de Millennials die momenteel de werkvloer bestormen. Op die manier kunnen ze hun werk en privé immers perfect combineren. Mobiel werken leidt tot meer tevredenheid en meer werkplezier en daardoor automatisch tot minder ziekteverzuim.

Meer productiviteit

Werknemers die (voor een deel) zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken zijn productiever. Ze kunnen hun werkdag namelijk efficiënter indelen en bijvoorbeeld ook ’s avonds of in het weekend nog even dat mailtje versturen of die vergadering voorbereiden. Ze zijn misschien minder fysiek aanwezig op de werkplek, maar gebruiken hun tijd stukken beter. Op kantoor rondhangen is immers minder productief dan in de trein of in de tuin de laatste rapportages doornemen.

Goed voor het milieu

Als iedereen 1 of 2 dagen per week thuis werkt en 20 procent van de zakelijke afspraken vervangt door teleconferenties, dan vermijden we jaarlijks 1,3 en 1,7 Megaton aan CO2 uitstoot. Op deze manier draagt mobiel werken ook bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Goed voor het bedrijfsimago en de aantrekkingskracht op nieuw talent.

Meer tevreden klanten

Mobiel werken leidt ook tot meer tevreden klanten. Medewerkers zijn immers beter en langer bereikbaar als ze ook buiten de standaard kantooruren de telefoon opnemen en mailtjes beantwoorden. Klanten waarderen dit omdat ook zij flexibel werken.

Minder kantoorkosten

Als mensen zo nu en dan thuis of elders dan op kantoor werken, is er minder kantoorruimte nodig. Simpel. HP bespaarde bijvoorbeeld enkele jaren geleden 8 miljoen euro door twee kantoorpanden in Nederland samen te voegen en tegelijkertijd het nieuwe werken in te voeren. Reken maar uit hoe dat kan: een gemiddelde werkplek kost 10.000 euro per maand. Daaronder vallen de huisvestingskosten, energiekosten, ict-kosten, verzekeringen en schoonmaakkosten. Minder vierkante meters werkplek kan dus aanzienlijke besparingen opleveren.

Besparen op (het beheer van) devices

Steeds meer bedrijven laten medewerkers een privé-laptop of -smartphone voor zakelijke doeleinden gebruiken. Het voordeel daarvan is dat ze werken met een vertrouwd apparaat dat ze door en door kennen. De organisatie bespaart hiermee kosten omdat ze geen nieuwe, dure apparatuur aan hoeft te schaffen. Houd er echter rekening mee dat er wél geïnvesteerd moet worden in de beveiliging. Het is immers niet de bedoeling dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen, helemaal niet als dit te danken is aan een slechte beveiliging van een privé-device. Om dit op te vangen kan de werkgever zijn mensen verplichten bepaalde antivirus- en antimalwareprogramma’s te installeren. Hij kan er ook voor kiezen toch zelf de apparatuur aan te schaffen en die vervolgens ook privé te laten gebruiken door zijn werknemers.

Begin met een mobiliteitsstrategie

Dat mobiel werken een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde is, wist u natuurlijk al. Heeft uw organisatie dit nog niet geïmplementeerd, stap dan echter niet van de ene op de andere dag over. Elke verandering heeft nu eenmaal even tijd nodig om te bezinken en geaccepteerd te worden.

Bereid uw medewerkers daarom vooraf goed voor. Dat begint met communicatie. Organiseer een presentatie waarin de directeur of de CIO vertelt waarom er over wordt gegaan op mobiel werken en wat de voordelen daarvan zijn. Zorg dat alle medewerkers weten wat deze manier van werken in gaat houden voor de organisatie en voor hen persoonlijk en zorg dat ze de kans krijgen hun vragen te stellen en input te geven. Alleen als mensen begrijpen waarom er iets verandert en de voordelen van de overstap zien, zijn ze enthousiast te krijgen en staan ze achter de wijzigingen.

Voer de wijzigingen vervolgens stapsgewijs in. Voer het aantal thuiswerkdagen dus langzaam op, laat de afdeling IT oefensessies organiseren om de nieuwe mobiele devices door en door te leren kennen en nodig bijvoorbeeld een externe coach in die mensen enthousiast maakt voor de veel betere balans tussen werk en privé waarvan ze straks profiteren.

HP EliteBook 360x verleidt uw medewerkers

Gaat uw organisatie over op mobiel werken en wil ze haar medewerkers meteen voorzien van de beste apparatuur om dit zo efficiënt mogelijk te doen? Dan is de HP EliteBook x360 met Windows 10 Pro een stijlvolle, razendsnelle en vooral veilige keuze.

De Elite dankt zijn naam aan de 360° flexibiliteit in vijf standen en heeft een batterijlevensduur van maximaal 16 uur en 30 minuten. Dit maakt de dunne, lichte HP EliteBook x360 de perfecte pc voor mobiele professionals.

Dankij biometrische verificatie hoeven medewerkers geen wachtwoorden meer te onthouden en dankzij de IR-camera met Windows Hello kunnen ze enkel met het tonen van hun gezicht hun device ontgrendelen.

HP SureStart met Dynamic Protection identificeert en corrigeert tevens BIOS-aanvallen en Windows 10 Pro maakt verificatie via meerdere methoden mogelijk om de toegang tot bedrijfsnetwerken en -middelen beter te beveiligen. Met HP Sure Click is de Elite beveiligd tegen websites die geïnfecteerd zijn met malware, ransomware of virussen. En met het enige geïntegreerde privacyscherm voor pc’s ter wereld, HP Sure View, bieden de EliteBooks een gepolariseerd privacyfilter dat eenvoudig kan worden in- en uitgeschakeld.

Wilt u meer weten over de HP Elitebook x360? Klik hier voor uitgebreide informatie en alle specs.