70 procent werkgevers wil werknemer weer op kantoor – zorgen om gezondheid en welzijn

Werkgever wil werknemer weer op kantoor
70% van de Nederlandse werkgevers zegt thuiswerken te gaan beperken. Dat blijkt uit onderzoek van LinkedIn onder 2.900 bedrijven met meer dan duizend werknemers, waaronder honderd Nederlandse bedrijven.

Zes op de tien leidinggevenden zijn bang dat zij door de economische malaise minder aandacht zullen kunnen besteden aan het welzijn van werknemers. Nederlandse topmanagers geven tegelijkertijd aan dat het hun belangrijkste prioriteit is om werknemers gemotiveerd en betrokken te houden.

Zorgen over geestelijke gezondheid en welzijn

Dit is wel nodig, want grofweg de helft (48 procent) van de managers stelt dat hun personeel financiële druk ervaart vanwege de stijgende kosten voor levensonderhoud. Nog eens 30 procent van de topmanagers maakt zich zorgen over de geestelijke gezondheid en het welzijn van de werknemers.

Ruim een derde van de leidinggevenden (37 procent) geeft mede daarom aan het aantal flexibele of hybride banen in de organisatie terug te willen schroeven. Ook stelt 37 procent van de ondervraagde topmanagers dat zij willen ingrijpen op part- of fulltime thuiswerken als arbeidsvoorwaarde.

Gerelateerde artikelen