Culturele verschillen managen in een complexe wereld

Culturele verschillen managen in een complexe wereld
16 februari 2022
CrossKnowledge

De wereld is steeds gevoeliger geworden voor de behoeften Diversiteit, gelijkheid & inclusiviteit. Fons Trompenaars expert en CrossKnowledge faculty member laat zien hoe culturele verschillen organisaties positief beïnvloeden.

De werkomgeving mensen en organisaties is globaler geworden. Een groot deel van de communicatie vindt plaats via digitale kanalen. Mensen met diverse achtergronden worden bij elkaar gebracht en dit kan leiden tot culturele misverstanden. Miscommunicatie en onbewust beledigend gedrag verzwakt teams en kan samenwerking en productiviteit negatief beïnvloeden. Het kan ook schade toe brengen aan professionele reputaties en vertrouwen weghalen bij klantrelaties.

In het nieuwste CrossKnowledge e-book presenteren wij de vier-R methode van Trompenaar. Deze methode helpt bij het creëren van positieve lange termijn veranderingen in de organisatiecultuur. Dit creëert een cultuur die representatief is voor een diverse en globale organisatie. Zijn advies kan worden toegepast op de gehele organisatie, een regio of een team die hiermee uitdagingen ervaren.

Download het e-book vandaag!
Het e-book is in het Engels