Best Workplaces Nederland: AFAS Software, AbbVie, TalentCare, Viisi Hypotheken  

Onder grote bedrijven is AFAS Software dit jaar benoemd tot 'Best Workplace' door Great Place to Work. Biofarmaceut AbbVie won in de categorie multinationals, terwijl TalentCare en Viisi Hypotheken bovenaan zijn geëindigd in de categorieën middelgroot en klein.

De Best Workplaces lijst 2021 staat mede in het teken van ‘leiderschap tijdens Covid en de lockdown’. “Dit jaar speelden vertrouwen en waardering een belangrijke rol”, zegt René Brouwers, CEO van Great Place to Work. “Hoog scorende organisaties namen hun medewerkers mee in de moeilijke financiële situatie. Daardoor ontstond begrip en dit vergroot de betrokkenheid.” 

De jaarlijkse lijst is gebaseerd op onderzoek onder medewerkers (Trust Index) en een evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit). Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. 

Vooral IT- en zorgorganisaties zijn dit coronajaar sterk vertegenwoordigd in de lijst. Zo volgen in de categorie ‘multinationals’ na AbbVie, IT-specialist Salesforce en biotech-bedrijf Amgen Nederland. De oude nummer één, Atlassian, eindigt dit jaar als vijfde. AFAS Software wint de categorie ‘grote bedrijven’, gevolgd door IT-specialisten Incentro en We are you. In de categorie ‘middelgrote bedrijven’ een gemixt beeld: zorgbedrijf TalentCare op één, werving & selectie bureau Werkmandejong op twee, adviesbureau House of Performance op drie. In de categorie ‘kleine bedrijven’ wint Viisi Hypotheken voor de zesde maal op rij, gevolgd door adviesbureau Republiq en IT-specialist Protime. 

Gerelateerde artikelen